Van der Linden na vijf jaar weg bij Sportgala

3 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Rob van der Linden heeft na vijf jaren Sportgala het stokje als mede-organisator overgedragen aan Desiree Brouwer. NOS-sportcommentator Hans van Zetten, die met sportkoepelvoorzitter Peter Kranenburg, Rob van der Linden, Nana Bies en Job van Hal samenwerkt in de werkgroep, roemde de scheidend sportbestuurder voor zijn initiatieven, daadkracht en sociale vaardigheden.

Op 30 januari 2009 - drie jaren na de gemeentelijke herindeling - vond het eerste Sportgala in Utrechtse Heuvelrug plaats. Sportbestuurder Rob van de Linden speelde toen al een hoofdrol in de voorbereiding. Hij zorgde voor sponsoren en de externe communicatie. ,,Dat kostte in het begin veel tijd, maar gaandeweg ontwikkel je een format. En als het werk leuk blijft, dan gaat het je steeds gemakkelijker af", blikt de sportbestuurder terug. Hij was in 2005 ook mede-oprichter was van Heuvelrug Sport Initiatief. Daarnaast blies hij ook nog nieuw leven in bij de Doornse gymclub Unitas.

Namens de wethouder Sport overhandigde Peter Kranenburg het boek 'Eén geheel Utrechtse Heuvelrug' aan de scheidend sportbestuurder, die daarna aan Desiree Brouwer uitsprak. ,,Je kunt me altijd vragen om advies of assistentie."

In Rob van der Linden gaan passie voor sport en dienstbaarheid een mensenleven lang hand in hand.

advertentie
advertentie