Jubilarissen Bartiméus 'gearresteerd'

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Vier jubilarissen van organisatie Bartiméus in Doorn zijn vrijdag op ludieke wijze opgehaald voor hun feest. In samenwerking met de Amerongse 'Dutch American Police Department' werden de vier met alle toeters en bellen afgevoerd door zes Amerikaanse politieauto's.

De Dutch American Police Department (DAPD), een volledig vrijwillige stichting die zich inzet voor gehandicapte kinderen en (chronisch) zieke kinderen, kon al één van de jubilarissen ophalen op de camping in Overberg. Later werden de overige drie opgehaald op het terrein van Bartiméus. Zodra de zes wagens het terrein afreden gingen alle sirenes aan en werd de Broekweg in Doorn een volledig blauw belichte straat. Uiteraard waren alle bewoners en de politie Utrechtse Heuvelrug op de hoogte.

Ria Satijn, één van de organisatoren, was vooraf zo getrokken door het doel van de stichting DAPD, dat ze graag aan Bartiméus wilde laten zien wat deze stichting deed. Op deze ludieke wijze werd dit goed duidelijk gemaakt. Natuurlijk konden alle bewoners van Bartiméus nadien rondjes meerijden in de auto's van de DAPD, zodat het niet alleen een voor de jubilaressen een dag werd om nooit te vergeten, maar ook voor alle bewoners en cliënten.

Meer informatie over de DAPD is te vinden op www.dapd.nl.

advertentie
advertentie