Nipte zege voor Dalto bij ouverture

2 september 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na een succesvolle oefencampagne waarin alle wedstrijden werden gewonnen, was zaterdag de eerste competitiewedstrijd voor de korfballers van Dalto.

Op het nieuwe kunstgrasveld was DOS'46 te gast. In de oefencampagne werd ook tegen DOS'46 gespeeld en ruim gewonnen. Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor opnieuw winst. Na tweemaal 35 minuten spelen waren de eerste twee punten binnen voor de ploeg van trainer Ron Steenbergen. Maar gemakkelijk ging het niet. Tegenstander DOS'46 maakte het Dalto, dat bij vlagen ongeconcentreerd speelde en verdedigende fouten maakte, moeilijk en bleef in het spoor. In de laatste minuten werd de kans op een gelijkmaker gemist en zo won Dalto met 21-20.

Dalto ging voortvarend van start met twee snelle goals van Bart Nieuwenweg. Bij 8-4 had Dalto de grootste voorsprong in de wedstrijd. DOS'46, getraind door oud-Dalto-trainer Herman van Gunst, bleef echter voor iedere bal strijden en wist de slordigheidjes in het spel van Dalto goed af te straffen.

Zo was de vierpunten voorsprong net voor rust weer verdwenen en werd er gerust met een minimale voorsprong: 12-11. De tweede helft startte met een mooie goal van Leanne Schimmel, maar al snel was het DOS'46 dat weer de aansluiter scoorde. In dezelfde minuut was het Bart Nieuwenweg met alweer zijn zesde goal die weer twee punten voorsprong betekende. De hele tweede helft scoorde Dalto eerst en volgde DOS'46. Toen in de 16e minuut door Barbara Brouwer werd gescoord was het weer drie punten verschil en leek de ban eindelijk gebroken.

Dalto had vanaf dat moment steeds weer een drie punten voorsprong door doelpunten van Bart Nieuwenweg en Leanne Schimmel. Toch gaf DOS'46 geen moment op en bleef strijden. Toen in de 31e minuut de 20-19 op het scorebord verscheen was het nog even heel spannend en er ging een zucht van opluchting door het veld toen een geheel vrije kans, na een plaatsfout, op de gelijkmaker werd gemist.

In diezelfde minuut scoorde Jelle Steenbeek zijn zevende en heel belangrijke goal. Na heel goed en sterk reboundwerk van Maarten Groot Hulze werd Jelle in stelling gebracht en kon hij tot scoren komen. DOS'46 scoorde nog één keer, maar dat was niet genoeg. De winst ging met 21-20 naar Dalto, dat over de gehele wedstrijd genomen de betere ploeg was, maar dit niet wist uit te drukken, met name door een aantal verdedigende slordigheden.

Doelpuntenmakers: Bart Nieuwenweg (7), Jelle Steenbeek (7), Leanne Schimmel (3), Loraine Vissers (2), Jesper Oele en Barbara Brouwer.