Bekende namen voor lezingen in boekhandel

30 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Bij de Driebergse boekhandel Jacques Baas valt de komende maanden genoeg te beleven. Er staan diverse boekpresentaties en lezingen op het programma.

Beatrijs Oerlemans

Op zaterdag 7 september is jong en oud om 17.00 uur in de boekhandel uitgenodigd om de boekpresentatie van de ontroerende, poëtische vertelling De sterrenkijker (leeftijd 8+, uitgeverij Lemniscaat) geschreven door de Driebergse debutante Beatrijs Oerlemans bij te wonen. De illustraties zijn van Peter-Paul Rauwerda. Beatrijs en Peter-Paul zullen na de presentatie een creatieve tekenworkshop houden voor de kinderen. De mooiste tekeningen worden beloond met een bijzondere tijd. Natuurlijk zullen zij ook hun nieuwe boek signeren. Bovendien is er voor iedereen taart, een hapje en een drankje.

Willemijn Soer

De eerste lezing in het najaar is op donderdagavond 12 september. Dan zal Willemijn Soer een lezing over autobiografisch schrijven geven bij boekhandel Jacques Baas.

Willemijn Soer (1939) is biografisch consulente, pedagoge en grootmoeder. In mei verscheen van haar hand het belangrijke handboek Autobiografisch schrijven. Hiermee bedient zij de groeiende groep mensen die, al schrijvend, (nieuwe) samenhang tussen de gebeurtenissen in hun leven willen ontdekken.

Willemijn Soer gaf gedurende tien jaar cursussen autobiografisch schrijven. In haar boek vertelt ze hoe belevenissen, die uit schijnbaar losstaande toevalligheden bestaan, verband gaan vertonen wanneer je ze eenmaal beschrijft. Schrijven brengt herinneringen in samenhang en daarmee het leven in samenhang met de wereld. Tevens vindt op deze avond de prijsuitreiking plaats van de schrijfwedstrijd die uitgeverij Christofoor in samenwerking met tijdschrift Motief heeft uitgeschreven.

Anton van Hooff

Op dinsdagavond 29 oktober komt classicus Anton van Hooff naar de boekhandel voor een lezing met beeldmateriaal. Dit ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis en het feit dat Van Hooff een nieuw boek heeft geschreven: Klassiek, geschiedenis van de Grieks-Romeinse wereld. De auteur schreef eerder Athene, Marcus Aurelius en Nero & Seneca.

Bram van der Vlugt

En deze kunt u ook vast in de agenda zetten: Op donderdagavond 21 november vertelt acteur Bram van der Vlugt aan de hand van foto's over zijn jaren als Sinterklaas. Vanaf het begin van de fotografie is Sinterklaas op de gevoelige plaat vastgelegd: springend op zijn paard over de daken, in voertuigen van stoomboot tot helikopter, vechtend tegen weer en wind, knus tussen zijn bewonderaars, alleen of geflankeerd door zijn Zwarte Pieten. Iedere foto wordt door Bram van der Vlugt op zijn eigen, onnavolgbare manier van commentaar voorzien. Van der Vlugt belichaamde vijfentwintig jaar lang op televisie ons nationale Sinterklaasgevoel, vergezeld van 'Hoofdpiet' Erik van Muiswinkel en 'Pietje Paniek' Jochem Myjer die hem ook begeleiden in zijn boek Sinterklaas bestaat.

Alle lezingen beginnen om 20.15 uur. Kaarten kosten vijf euro. Meer informatie vindt u op www.boekhandelbaas.nl.

advertentie
advertentie