Team Grietmarkt klaar voor dag vol schatten

Nieuws

AMERONGEN - Er zijn vele schatten te ontdekken op de Grietmarkt die op zaterdag 14 september wordt gehouden in Amerongen. Zo zijn er kunstschatten, theaterschatten, muzikale schatten en natuurlijk de culinaire schatten die vragen om geproefd te worden. Veel enthousiaste mensen zorgen er iedere keer voor dat de Grietmarkt weer een succes wordt.

En dat zijn niet alleen de Amerongse vrijwilligers die de Grietmarkt organiseren. Ook de standhouders, muzikanten, kunstenaars en cateraars zorgen er voor dat de bezoekers iedere keer weer worden verrast met veel moois en lekkers. Dit zijn ook schatten van de Grietmarkt. Wie zijn deze betrokken mensen die de Grietmarkt op 14 september ook weer tot een succes willen maken? Een aantal mensen aan het woord over de Grietmarkt die u op 14 september kunt ontmoeten.

Wethouder Tim Verhoef opent al jaren de Grietmarkt. Ook weer op 14 september. ,,Het is bijzonder hoe in betrekkelijk korte tijd de Grietmarkt zich een vaste en vanzelfsprekende plek op de Amerongse evenementenkalender heeft verworven. Dat komt vooral omdat wat de Grietmarkt te bieden heeft, erg goed aansluit bij wat zo kenmerkend is voor het dorp Amerongen: ongedwongen genieten van een keur aan smaakvolle en smakelijke producten die kunstenaars en voedselproducenten vol enthousiasme aan de man brengen. Het is daarom iedere keer weer een feestje de Grietmarkt als dorpswethouder te mogen openen."

Ray Klaassen & Band

Ray Klaassen vertelt over het optreden met zijn band: ,,Ambachtelijk, kunstzinnig, biologisch. Dit zijn allemaal termen die in één lijn te trekken zijn met muziek die vanuit het hart wordt gebracht. Muziek is een mooi medium om mensen nog meer met elkaar te verbinden. Ik vind het een eer dat ik mijn steentje zowel uitvoerend als organisatorisch mag bijdragen. De Grietmarkt is een begrip geworden en het leuke er van is dat de commercie er niet van af druipt. Het blijft gezellig en Amerongs Frans. Ik hoop dat dit altijd zo blijft".

Deelnemend kunstenaar Yvonne Berben van Athena Keramiek: ,,Ik ga altijd met veel plezier naar de Grietmarkt toe. Het is een sfeervolle markt, met publiek dat enorm veel interesse en waardering toont. Mensen willen graag weten hoe mijn keramiek gemaakt wordt en ik vertel met veel plezier minstens 100 keer hetzelfde verhaal op zo'n dag. Mensen worden vaak gegrepen door de prachtige kristallen in het glazuur en zien soms de overeenkomsten met ijskristallen. Mensen op de Grietmarkt willen het naadje van de kous weten. Ik heb er weer zin in!"

René van der Veer, eigenaar van De Veldkeuken, regelt de catering: ,,Het leuke aan de Grietmarkt is dat wij een groot aantal van onze leuke kleine leveranciers hier ontmoeten en samen met hen, enthousiastelingen, onze spullen verkopen aan een heel leuk divers publiek in Amerongen! Op de markt staan onder andere onze kledingleverancier, paddenstoelen-leverancier, wijnleverancier, kaas- en zuivelleverancier, fruit en sap leverancier en de koffie-leverancier! Het leuke is dat wij met een aantal van hen pas contact hebben gekregen via de Grietmarkt. Op de Grietmarkt kun je natuurlijk ook weer taarten en brood van ons kopen en een lekker stuk quiche of broodje voor op het terras. Maar je mag de markt natuurlijk niet af zonder bijpassende wijn, paddenstoelen, olie, azijn, sap, kaas, koffie en een mooi schort. Slowfood op en top."

Volledig Grietmarkt: www.grietmarkt.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 2 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24