Nieuwe cursusvorm bij Welnúh

22 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - ,,Welnúh gaat de wijze van cursusaanbod wijzigen. De nieuwe insteek is dat cursisten inbreng krijgen op de inhoud van een cursus." meldt Annelies Barendregt, coördinator van de cursussen van Welnúh: ,,De eerste cursus die op deze wijze zal worden ingevuld is de Chinese cursus."

Docente Lan Louwé vult aan: ,,Veel mensen hebben hun koffers al gepakt om het zeer veelzijdige China te gaan bezoeken. De één doet dit omdat hij/zij daar voor zaken heengaat en de ander als vakantiebestemming. Het is een lange reis maar zeker de moeite waard. Bij een bezoek aan zo'n totaal 'nieuwe wereld' is enige kennis van de cultuur, de omgangsvormen en de taal van belang. Zoals de Nederlanders het leuk vinden, wanneer een buitenlander een Hollands woordje kan spreken, zo vinden de Chinezen dat ook. Dit kan direct 'het ijs breken' en levert wellicht een leuke communicatie op hoewel dit dan misschien weer verder gaat met gebaren enzovoort."

De cursist kan meedenken over de inhoud van de cursus: de taal leren of liever meer leren over de cultuur en omgangsvormen? Of misschien zijn er andere onderwerpen die men graag terug ziet in deze cursus. Daarom organiseert Welnúh op maandag 16 september om 19.30 uur in de Kampwegkerk in Doorn een informatie-avond waarop geïnteresseerden van harte welkom zijn. Mevrouw Lan Louwé-Wang, docente aan de Volksuniversiteit Utrecht, is deze avond aanwezig en bij haar kan de belangstelling kenbaar worden gemaakt. Zij zal al deze punten in kaart brengen en zo een mooie cursus samenstellen.

Aanmelden voor de informatie-avond: tel. 0343-523000 d.m.v. het doorgeven van naam en telefoonnummer. Eventueel kan al een interesse worden doorgegeven. De receptie is telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00-17.00 uur en vrijdag van 09.00-12.00 uur. Men kan ook mailen naar Annelies Barendregt, activiteitenbegeleiding@welnuh.nl

advertentie
advertentie