Arboretum-wandelingen in Doorn

Nieuws

DOORN - Het Von Gimborn Arboretum organiseert op zondag 1 september de jaarlijkse Heidewandeling.

Tijdens deze wandeling vertelt Wim Wildschut, heidekenner van het eerste uur, over de prachtige heidetuin van het arboretum. Dit historische element was al aanwezig in de eerste schetsen van de arboretumaanleg in 1924. De heidetuin is nog steeds een belangrijke publiekstrekker, zeker nu de heide in bloei staat. Momenteel wordt de zichtas door de tuin hersteld. Daarover meer tijdens de wandeling, die start om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum.

Er wordt tevens op woensdag 4 september vanaf 19.00 uur een avondwandeling over de Kardinaalsmuts georganiseerd. Botanische tuinen en arboreta werken gezamenlijk aan de Nationale Planten Collectie. Eén van de bijdragen van het Von Gimborn Arboretum daaraan is de Kardinaalsmuts (Euonymus) collectie. Het geslacht van de kardinaalsmuts telt maar enkele bekende soorten, waaronder de ook in ons land inheemse gewone kardinaalsmuts.

De deelnemers kunnen zich laten verrassen wat het geslacht verder nog aan boeiends te bieden heeft tijdens de zesde en laatste thematische avondwandeling van dit seizoen onder leiding van Piet de Jong.

Meer info: www.gimbornarboretum.nl/evenementen.html Locatie: Von Gimborn Arboretum, Velperengh13, Doorn. deelnamekosten: 5 euro (toegangsprijs arboretum). Donateurs: gratis.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 23 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30