Ingezonden: Zondagsopenstelling

7 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Het ondernemersduo van Albert Heijn Leersum verdient meer dan alleen respect. Om tegen de stroom in te gaan kost moed en je hebt dan lef om dat paginagroot bekendheid te geven. Vooropgesteld dat de zondag een rustdag is, leggen deze ondernemers prioriteiten.

Zo willen zij: rust voor de werknemer die na een drukke week het werk kan laten voor wat het is. Rust voor de collega-zelfstandige als bakker, slager en groenteboer, die dat niet volhoudt. Rust voor de gemeente Utrechts Heuvelrug, waar de inwoners in meerderheid totaal geen behoefte hebben aan 'koopgelegenheid'.

Heel anders dan die supermarktondernemer(s), die er overigens geen boterham meer van zullen eten, om de keuze van opening te maken en zichzelf daardoor geen rust gunnen. En tegelijk ook het personeel verplicht om geen rust te kunnen nemen. Ze beroven zichzelf van de weinige rust die je als ondernemer hebt. Van concurrentie is immers (nagenoeg) geen sprake als alles dicht blijft. Zelfs de totstandkoming van dit besluit gaf geen rust, maar onrust. Temeer blijkt opnieuw hoever onze gemeenteraad en de raadsbesluiten die genomen worden, mijlenver afstaan van wat er onder de burgers en andere ondernemers leeft. Dit terwijl menige partij, die hieraan medewerking gaf, pretendeert zo dicht als mogelijk bij de bevolking te staan en een luisterend oor te hebben.

Nogmaals veel respect en waardering voor deze supermarktondernemers die daadwerkelijk afstand nemen van de onrust die ontstaat over de zo waardevolle zondagsrust.

F. Vlot, Doorn

advertentie
advertentie