Blauwalg op verschillende plekken in Driebergen

Nieuws

DRIEBERGEN - In de watergangen langs de Groenhoek, Damhertlaan en Schippersdreef in Driebergen is blauwalg gevonden. De gemeente heeft borden neergezet om voorbijgangers te waarschuwen.

Eigenaren van honden worden geadviseerd hun dier bij het water weg te houden. Blauwalg is vaak gevaarlijk voor mensen en dier. Contact met het water kan maag en darmklachten geven en huiduitslag. Ook kunnen dieren hier aan dood gaan. Afgelopen week zijn al honderden dode vissen uit de watergangen verwijderd.

Mensen die in contact komen met het water kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. Dat kan gebeuren bij het inslikken van water of als men via de huid of ogen in contact komt met de blauwalgen. Voor mensen die toch in aanraking komen met het water is het voldoende om daarna goed te douchen. Kleine kinderen zijn kwetsbaarder, omdat zij vaak relatief meer water binnenkrijgen dan volwassenen.

Met vragen over blauwalgen kunnen bewoners bellen met het waterschap op telefoonnummer 055-5272272, of kijk op de website van het Waterschap Vallei en Veluwe www.vallei-veluwe.nl.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 21 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30