Bijna honderd muzikanten op podium in Doorn

1 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Bijna honderd muzikanten staan zondag 11 augustus op het podium voor de landelijke Zomer Play-In die dit jaar in Doorn wordt gehouden.

Individuele muzikanten uit het hele land komen dan naar Doorn om in één dag, onder leiding van de inspirerende dirigent en arrangeur Bert Willemsen een compleet muziekrepertoire in te studeren. Zij vormen samen een eenmalig harmonieorkest van bijna honderd muzikanten.

Het resultaat van de repetities overdag kan 's avonds worden beluisterd tijdens een zomers concert. Het concert vindt plaats op het centrale plein van vakantiepark RCN Het Grote Bos aan de Hydeparklaan tussen Driebergen en Doorn. ,,Het muziekrepertoire is zeer afwisselend en leuk voor jong en oud. Zo opent het orkest met Instant Concert, een muziekstuk waarin dertig bekende melodieën door elkaar zijn verweven. Bij het bijzondere concertwerk La Storia van de Nederlandse componist Jacob de Haan kan het publiek zelf een film bedenken, terwijl de muziek van Disney at the Movies voor zich spreekt", aldus de organisatie.

Meer herkenbare muziek kan worden beluisterd in een Doe Maar Medley en het themalied Defying Gravity uit de musical Wicked. Maar ook wordt natuurlijk een mooie concertmars gespeeld en wordt het een muzikaal feest op de klanken van de recente hit Gangnam Style.

Het concert van dit unieke orkest wordt gegeven tussen 19.30 en 20.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over dit concert en de play-in op www.play-in.info. Muzikanten kunnen zich op deze website ook nog aanmelden om mee te spelen.

advertentie
advertentie