Ruimere openingstijden kasteel voor tentoonstelling

2 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Voor de viering van de Vrede van Utrecht (1713-2013) waar Kasteel Amerongen onderdeel van uitmaakt, is er in het onderhuis van het kasteel een tentoonstelling over het diplomatenleven van de familie van Reede.

De tentoonstelling geeft een beeld van Godard Adriaan van Reede als diplomaat en Margaretha Turnor als kasteelvrouwe. Aan de hand van archief- en collectiestukken wordt het verhaal over dit bijzondere echtpaar verteld. Een video-installatie van het kunstenaarsechtpaar Saskia Boddeke en Peter Greenaway verbeeldt dit leven op een eigentijdse manier. De tentoonstelling is nog tot en met 27 oktober te zien.

Interieur

Kasteel Amerongen heeft een lange geschiedenis. Het gebouw zoals het er nu staat is een toonbeeld van Hollands classicisme. Sinds het einde van de zeventiende eeuw heeft elke generatie zijn eigen stempel op het bijzondere Huys gedrukt. De afgelopen vijf jaar is het interieur en de collectie gerestaureerd. Het Huys is weer ingericht zoals de laatste bewoners het in 1977 hebben achtergelaten. Bezoekers kunnen van het historische interieur van Kasteel Amerongen genieten.

Tuin

De tuin maakt deel uit van de vaste collectie van Kasteel Amerongen. Deze tuin vertelt vier eeuwen tuingeschiedenis namelijk van de middeleeuwen, renaissance, barok tot aan de Engelse landschapsstijl. De tuin is als blikvanger een belangrijk onderdeel van Kasteel Amerongen.

Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.kasteelamerongen.nl.

advertentie
advertentie