Fietsexcursie naar zorgboerderij Breehoef

31 juli 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Natuurvereniging IVN, afdeling Heuvelrug en Kromme, houdt zaterdag 17 augustus een fietsexcursie door de landschappen van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Als hoofddoel van de tocht zal een bezoek worden gebracht, met een rondleiding, aan de zorgboerderij 'Breehoef'.

De lengte van de tocht is 35 kilometer zodat onderweg voldoende tijd is voor uitleg over het landschap, de verschillende griften, het Valleikanaal met zijn stuwen en vistrappen en de Grebbelinie. De boerderij Breehoef ligt al eeuwenlang, in een gevarieerde natuurlijke omgeving, op een landgoed op de grens van Woudenberg en Scherpenzeel.

De Gelderse Vallei bezit een kleinschalig landschap met houtwallen. Het wordt doorsneden door talloze beken, die hun water ontvangen vanuit de stuwwallen van de Heuvelrug en de Veluwe. De vele beken en griften hebben een belangrijke functie als corridors in de Ecologische Hoofdstructuur. Hierlangs kunnen vlinders, salamanders, padden, vissen, reeën, dassen en boommarters zich verplaatsen tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de tocht zal Piet Wolfswinkel, geboren en getogen in deze streek, de deelnemers veel over de geschiedenis van de streek kunnen vertellen.

De fietstocht start om 10.00 uur vanaf station Driebergen-Zeist (zuidkant), de organisatie verwacht om 15.30 uur terug te zijn. Deelnemers dienen zelf voor een lunch te zorgen. Inlichtingen: Dick Vlot, telefoon 0343-516137 of kijk op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn.

advertentie
advertentie