Corsodagen moeten 'dagje Leersum' worden

29 juli 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het Bloemencorso is zestig jaar een niet meer weg te denken begrip in Leersum. De bouwgroepen staan jaarlijks garant voor hoge kwaliteit en vernieuwende verrassingen. Dat zal ook op 17 en 18 augustus niet anders zijn, is de overtuiging van voorzitter Hans Charvat jr. ,,Maar het bestuur kijkt verder en wil de bezoekers meer bieden, bijvoorbeeld in de randactiviteiten. En dus zijn we op zoek gegaan naar extra's.''

door Jan Meijer

,,Iedereen denkt dat na een jubileum een stapje terug wordt gedaan. We hebben dat ook na het veetigste en vijftigste corso ervaren. Maar het tegendeel is waar. Er zijn enkele deelnemers afgehaakt, maar er zijn ook weer nieuwe wagens aangemeld. En de competitie blijft: ze willen allemaal winnen en doen daarvoor hun uiterste best. Ze worden steeds creatiever met als resultaat een steeds mooier resultaat", weet Charvat met zijn jarenlange ervaring als geen ander.

En met die geruststellende wetenschap heeft het corsobestuur gezocht naar vernieuwing en vooral uitbreiding van het 'randgebeuren'. ,,Om te beginnen komt er de grootste braderie ooit. Daarvoor zullen - naast die op de gebruikelijke locaties - ook kramen langs de Scherpenzeelseweg en de Rijksstraatweg en bij de Schermerij worden ingericht. De braderie van de zondag krijgt uitbreiding langs de Englaan.

Verder verzorgt Cabrio Partners een oldtimer cabrioshow en zal Helma Zenner een talentenshow presenteren. Maar ook de vertrouwde onderdelen zullen er zijn: de kunstmarkt van Cor Beemsterboer, de kermis bij de Oude Kolk en het Kerkplein wordt door De Klaveet omgebouwd tot horecaplein. Het kunstgilde opent twee dagen lang zijn deuren met een door zestig exposanten verzorgde tentoonstelling met het passende thema bloemen.

Charvat vervolgt: ,,Muziek hoort bij het corso. De gebruikelijke korpsen zullen er zijn, maar een Braziliaanse band is nieuw. Ook bij de prijsuitreiking en het corsofeest zal er livemuziek zijn. Op zondag treedt een live artiest op in de Muziekkoepel. Dankzij de 'Vrienden van het Corso' is dat allemaal mogelijk."

Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven. ,,De 'kleine jeugd' kan zich vermaken met de bekende attributen, maar voor de 'oudere jeugd' hebben we een spectaculaire verrassing.''

Zo worden de corsodagen meer dan alleen maar kijken naar de stoet prachtige praalwagens. ,,Het moet een 'dagje Leersum' worden met een aantrekkelijk aanbod. Voor 6,50 euro (voor kinderen 2 euro) per persoon bieden we een prachtig programma. Ook al moesten we de toegangsprijs noodgedwongen iets verhogen vanwege onder andere de gestegen BTW: een dagje dierentuin of attractiepark is vele malen duurder. Ook de horecaprijzen zullen acceptabel zijn. Op zondag is de toegangsprijs 2,50 euro."

Hans Charvat besluit zijn betoog met: ,,Het corso staat in de steigers. De activiteiten op beide corsodagen zitten boordevol aantrekkelijke elementen. We hopen dat het publiek onze inspanningen zal waarderen. Bouwers en bestuur zijn er klaar voor op 17 en 18 augustus."

advertentie
advertentie