JRUH: Straatverlichting op sommige plekken dimmen

Nieuws

HEUVELRUG - Op een aantal plekken kan het straatlicht gedimd worden, maar de veiligheid moet voorop blijven staan. Dat is het advies van de Jongerenraad van de Utrechtse Heuvelrug (JRUH). De JRUH heeft de meningen van jongeren over straatverlichting verzameld en daarover een advies opgesteld, dat de gemeente meeneemt bij het opstellen van een nieuw beleidsplan.

Jongeren maken veel gebruik van openbare verlichting, bijvoorbeeld bij het 's avonds fietsen naar sport of uitgaansgelegenheden. Daarom besloot de JRUH de gemeente hierover te adviseren bij het opstellen van een nieuw beleidsplan. JRUH-lid Jelmer Vos heeft zich over het onderwerp gebogen en heeft met hulp van de input van Heuvelrugse jongeren en de leden van de JRUH een advies opgesteld. Uit een enquête op Facebook bleek dat veiligheid voor jongeren het belangrijkste is als het gaat om straatverlichting. Daarnaast werd ook vaak op duurzaamheid gestemd.

In het advies komen deze punten dan ook duidelijk naar voren. De JRUH staat achter het vergroten van de duurzaamheid en is van mening dat door het dimmen van de verlichting op bepaalde tijdstippen veel geld bespaard kan worden. De veiligheid moet echter voorop blijven staan. Daarom is de JRUH van mening veelgebruikte routes naar onder meer sportclubs goed te blijven verlichten en reflectoren te plaatsen op plekken waar de verlichting wordt verwijderd of gedimd, zodat iedereen in het donker veilig over straat kan.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 7 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 18 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30