Beukenstein onderzoekt fusie

Nieuws

DRIEBERGEN - Hoewel het Driebergse verzorgingshuis Beukenstein wordt opgeheven, zoals deze krant onlangs meldde, kan het zorgaanbod voor mensen met een rooms-katholieke achtergrond in Driebergen waarschijnlijk toch blijven voortbestaan. Deze week werd bekend dat de Stichting Beukenstein, waaronder het verzorgingshuis valt, een onderzoek is gestart naar de mogelijkheden van een fusie met Stichting De Opbouw in Utrecht.

door Jan de Beer

Enkele weken geleden meldde deze krant dat zorgcentrum Beukenstein de activiteiten in drie jaar gaat afbouwen. Volgens interim-directeur De Graaf is dit een direct gevolg van de overheidsmaatregelen rondom de AWBZ. ,,Vanwege de kabinetsplannen is duidelijk geworden dat er voor Beukenstein op den duur geen bestaansrecht meer is", zei hij.

Het Driebergse verzorgingshuis is onderdeel van de Stichting Verpleging en Verzorging Beukenstein waarbij ook een verpleeghuis in Lage Vuursche hoort en een woonoord in Doorn. Deze stichting is een overleg gestart met Stichting De Opbouw in Utrecht om op korte termijn tot een fusie te komen.

De beide organisaties willen door bundeling van krachten bewerkstelligen dat de lokaal georiënteerde zorg kan blijven voortbestaan. Dit betekent niet dat de sluiting van het zorgcentrum kan worden voorkomen, maar wel dat het zorgaanbod voor mensen met een rooms-katholiek achtergrond gehandhaafd blijft.

Stichting De Opbouw in Utrecht is een grote zorgorganisatie die zich vooral richt op kleinschalige en lokaal gerichte zorg. Ook de Driebergse zorgorganisatie ISZ De Brug is onderdeel van Stichting De Opbouw. In totaal werken er ruim 5.000 mensen. Bij de Stichting Beukenstein zijn 400 mensen werkzaam.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 7 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 5 jul, 07:45
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16