Lisiz Sieraden geeft stukje persoonlijkheid mee

Nieuws

LEERSUM - Met Lisiz Sieraden heeft Lis Wulff van haar hobby haar werk gemaakt. ,,Steeds meer mensen wilden mijn sieraden kopen of zelf een sieraad maken. Nu heb ik de stap gezet en een webshop gemaakt en ik geef workshops." En dat was best een enge stap, vertelt de creatieve dame.

door Monique José Timmermans

,,Jarenlang heb ik in een winkel gestaan, maar verkoopster zijn van zaken die uit een fabriek komen, is heel anders dan je eigen werk verkopen. Dat ligt een stuk gevoeliger." Lisiz Sieraden zijn met de hand gemaakt en uniek, Lis besteedt veel aandacht aan het ontwerp en de combinatie van kralen en kleuren. En daarmee geeft ze iedere ketting, armband of oorbel een stukje persoonlijkheid mee.

Maar ook voor de hedendaagse trends kan men een keuze maken uit Lisiz Sieraden. ,,Met een eigen signatuur, volg ik met mijn collectie ook de hedendaagse trends. Het is geen kopie van wat al op de markt is, maar sluit wel goed aan bij de mode."

Inspiratie

Kralen, staaldraad of elastiek zijn de meest gebruikte materialen. ,,Maar mijn hoofd knalt bijna uit elkaar van de ideeën. Ik kom handen tekort. Gelukkig ben ik geen televisiekijker, liever zit ik de hele avond te fröbelen." Met nieuwe technieken of andere materialen komen de mooiste dingen uit haar handen. En zelf gaat Lis op pad voor inkoop. Zo zoekt ze op markten naar bijvoorbeeld medaillons om te verwerken in sieraden.

Inspiratie komt van de straat, door goed te kijken wat mensen dragen, van internet zoals pinterest en dat gecombineerd met haar eigen inzichten. ,,Het is zo leuk om je fantasie te laten gaan en iets creatiefs te maken." Daar gaat veel tijd in zitten, dat zie ik als mijn hobby. Mijn sieraden wil ik betaalbaar houden.

Workshops

Lis deelt haar enthousiasme graag met anderen tijdens workshops. Met kinderen, bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje of met volwassenen die als groepje of individueel kunnen inschrijven. ,,Individueel inschrijven zie je minder vaak bij dit soort workshops en daar is wel interesse voor merk ik." De workshops kunnen op locatie of bij Lisiz Sieraden worden gegeven.

Ook bij reparaties aan sieraden biedt Lis de helpende hand. ,,Ik ben geen edelsmid dus lassen kan ik niet, maar voor andere reparaties kunnen mensen zeker contact opnemen."

Inloopavond

Vrijdagavond 19 juli van 19.00 tot 22.00 uur houdt Lisiz Sieraden samen met Crafts by Cloud (fimoklei artikelen) een inloopavond aan de Koningin Julianalaan 29 in Leersum. Een hapje en een drankje staan klaar en gekochte artikelen worden leuk ingepakt. Neem vast een voorproefje op de website www.lisiz.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 12 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52