Verdacht gedrag leidt naar vals geld

Nieuws

DOORN - Een agent zag dat vier personen zich op woensdagmiddag 3 juli verdacht gedroegen. Uit onderzoek bleek dat zij vals geld bij zich hadden.

Rond 16.10 uur zag een agent dat een fietser op de Dorpsstraat naar drie jongemannen toe reed, die op een bushalte stonden, en dat zij elkaar iets overhandigden. Daarna fietste de jongen weg. De agent besloot hem te controleren. Bij het zien van de agent ging de fietser er in de richting van het politiebureau vandoor. De agent seinde collega's op het politiebureau in en zij zagen kans de fietser, een 17-jarige jongen uit Doorn, aan te houden.

Vals geld

Andere agenten gingen naar de bushalte, waar de drie jongemannen net in een bus bleken te zijn gestapt. De drie, jongemannen van 19, 21 en 23 jaar en afkomstig uit Zeist, Nieuwegein en Amerongen, werden uit de bus gehaald. In de portemonnee van de Zeistenaar troffen zij meerdere valse bankbiljetten van vijftig euro aan. De 23-jarige verdachte bleek een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) hasj bij zich te hebben. De agenten hielden het drietal aan en namen het geld en de hasj in beslag. De vier verdachten werden voor nader onderzoek naar het politiebureau gebracht.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 4 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 15 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30