Verdacht gedrag leidt naar vals geld

Nieuws

DOORN - Een agent zag dat vier personen zich op woensdagmiddag 3 juli verdacht gedroegen. Uit onderzoek bleek dat zij vals geld bij zich hadden.

Rond 16.10 uur zag een agent dat een fietser op de Dorpsstraat naar drie jongemannen toe reed, die op een bushalte stonden, en dat zij elkaar iets overhandigden. Daarna fietste de jongen weg. De agent besloot hem te controleren. Bij het zien van de agent ging de fietser er in de richting van het politiebureau vandoor. De agent seinde collega's op het politiebureau in en zij zagen kans de fietser, een 17-jarige jongen uit Doorn, aan te houden.

Vals geld

Andere agenten gingen naar de bushalte, waar de drie jongemannen net in een bus bleken te zijn gestapt. De drie, jongemannen van 19, 21 en 23 jaar en afkomstig uit Zeist, Nieuwegein en Amerongen, werden uit de bus gehaald. In de portemonnee van de Zeistenaar troffen zij meerdere valse bankbiljetten van vijftig euro aan. De 23-jarige verdachte bleek een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) hasj bij zich te hebben. De agenten hielden het drietal aan en namen het geld en de hasj in beslag. De vier verdachten werden voor nader onderzoek naar het politiebureau gebracht.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 12 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04