Mijke Bergkotte sluit seizoen af met twee NK's en een Sprintfestijn

Nieuws

DRIEBERGEN - Zwemster Mijke Bergkotte van Z&PC De Zwoer uit Driebergen heeft de afgelopen twee weekenden het zwemseizoen afgesloten met deelnames aan twee Nederlandse Kampioenschappen. En ze zwom ook nog op het Sprintfestijn in Amersfoort.

Vrijdag 21 juni deed zij mee aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange baan (50 meter bad) in het nieuwe zwembad de Krommerijn in Utrecht. In een sterk deelnemersveld, waar meerdere zwemsters van de Nederlandse juniorentop zich nog voor de EYOF (14-19 juli in Utrecht) wilden plaatsen, verbeterde zij haar persoonlijk record op de 50 meter vrije slag tot een tijd van 28.91 seconden. Hiermee werd zij 14e in haar leeftijdsklasse.

Zaterdag 29 juni deed zij mee aan het NK sprint in Heerenveen. Het NK sprint, gezwommen op de korte baan (25 meter bad), is verdeeld in een jeugdkampioenschap en een overall kampioenschap waaraan ook senioren aan mee doen. Op de 50 meter vrije slag kon zij geen persoonlijk record zwemmen, maar met een tijd van 28.86 seconden werd zij 35e van alle deelnemende jeugdzwemmers op deze afstand. Gezien het vroege tijdstip van de wedstrijd (start 9.00 uur) een acceptabele tijd zo op het eind van een vermoeiend seizoen.

De echte seizoensafsluiting had Mijke bij het Sprintfestijn bij AZ&PC in Amersfoort. Zaterdagmiddag 29 juni, volgend op het NK sprint in Heerenveen, werden door haar de 25 meter, 50 meter en 100 meter vrij gezwommen. Op de 25 meter vrije slag verbeterde zij haar persoonlijk record tot 13.49 seconden, de 50 meter vrije slag zwom ze stabiel in 28.88 seconden en op de 100 meter vrije slag verbeterde zij haar beste tijd tot 1.05.23. In het overall klassement werd zij tweede achter haar eeuwige rivale van AZ&PC, Riemke Bosma.

Foto: Mijke Bergkotte (links) zilver bij het Sprintfestijn in Amersfoort. Rechts Riemke Bosma (AZ&PC)

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 6 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 17 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30