Belangrijke winst Dalto

Nieuws

DRIEBERGEN/HARDERWIJK - Alleen met winst zou de ploeg Ron Steenbergen wat opschieten, maar dat moest gebeuren tegen Unitas, een lastige tegenstander zoals al was gebleken in de thuiswedstrijd (15-15).

Het begin van de wedstrijd was voor Dalto, dat met doelpunten van Jesper Oele (afstand) en Barbara Brouwer (vrije bal) op een 0-2 voorsprong kwam. Unitas had moeite om veldgoals te maken, maar wist door middel van strafworpen, vier stuks in de eerste helft, in het spoor te blijven. Dalto had moeite met het fysieke spel van Unitas en liet zich regelmatig "de kaas van het brood eten" en uitlokken tot het maken van overtredingen. Dat had wat onvrede en irritaties bij de spelers tot gevolg. Toch wist Dalto op individuele kracht met een minimale voorsprong van 7-8 de kleedkamers op te zoeken.

Dalto kwam goed de rust uit en wist in korte tijd door goals van Dico de Jager (afstand), een doorloopbal met één hand van Barbara Brouwer, op miraculeuze manier aangegeven door Jesper Oele en een vrije bal van Barbara Brouwer op 7-10 te komen. Unitas had minder grip op Dalto en begon te mopperen op elkaar, ook was er regelmatig onbegrip over en weer. Dalto liet zich niet meer verleiden tot het maken van overtredingen en speelde veel geduldiger dan in de eerste helft. Unitas kwam moeizaam tot scoren en op de momenten dat de achterstand weer twee punten en eenmaal 1 punt (13-14) was, wist Dalto te scoren. Daarbij waren de Daltodames van grote waarde, want zij scoorden allemaal en maakten tezamen 16 van de 20 goals. Ook Anouk Brouwer die inmiddels Kaylee Alblas was komen vervangen wist een mooie kans achter de korf te verzilveren. De goal met één hand van Loraine Vissers en de afstandstreffer van Lieveke Meiling waren mooi en belangrijk. Toen Unitas bij 15-19 een strafworp miste was de wedstrijd gespeeld. Bart Nieuwenweg bepaalde met een strafworp die Dennis Brunt versierde de eindstand op een verdiende 15-20. Een belangrijke overwinning die op basis van een prima tweede helft met hard werken, goede steun van de heren en geduldig korfbal tot stand was gekomen. Met deze overwinning hoeft Dalto niet meer naar beneden te kijken en kan het de komende weken rustig toewerken naar de volgende uitwedstrijd tegen PKC op 23 mei.

Doelpunten: Barbara Brouwer (8), Lieveke Meiling (3), Loraine Vissers (3), Dico de Jager (2), Jesper Oele, Anouk Brouwer, Kaylee Alblas en Bart Nieuwenweg

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48