UPDATE Niets gevonden in de grond bij Doornse Gat

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - De bospercelen van de Utrechtse Heuvelrug tussen Elst en Het Doornse Gat zijn vandaag verder doorzocht naar de vermiste jongens Ruben en Julian uit Zeist. Aan het einde van de middag stuitte men op een stuk omgewoelde grond, waarop de politie is ingeschakeld. De politie heeft vervolgens het gebied rondom dat stuk grond afgezet en heeft de locatie onderzocht. Dit onderzoek heeft echter niets opgeleverd, het bleek 'loos alarm'.

Vrijwillige zoekactie

In Elst, Amerongen, Leersum en Doornse Gat waren vandaag verzamelpunten voor vrijwilligers. De actie was donderdagavond al begonnen onder leiding van de Doornse Wanda van den Bovenkamp, die bij de brandweer werkte. Van haar eigen werkgever had zij gedetailleerde kaarten van de bospercelen die doorzocht werden.

Loco-burgemeester Tim Verhoef gaf haar onder voorwaarden fiat voor de zoektocht en ook de boseigenaren en politie hadden overlegd: ,,Je kunt een dergelijk initiatief niet tegenhouden'', zei een woordvoerder.

Nadat de voortzetting van de zoekactie in het nieuws was geweest, en de initiatiefneemster een oproep op Facebook had geplaatst, nam de belangstelling van spontane zoekers snel toe. Mensen uit de omgeving, tot aan Cothen en Woudenberg toe, en veel gasten van campings uit de buurt hielpen mee. ,,Je kunt het de nabestaanden niet aandoen dat de jongens niet snel gevonden worden'', zei één van hen. ,,Nu de politie niet meer in deze omgeving zoekt kan ik het niet laten rusten'', aldus initiatiefneemster Van den Bovenkamp. ,,Dat druist in tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel.''

Vanaf de Hoolweg, waar de zoekgroep donderdagavond was gebleven, stelde zich om circa 14.30 uur vanmiddag een vijftigtal deelnemers op een strook van 250 meter richting Leersum te doorzoeken. Behalve een vers bloemstuk werd er deze middag in het bos niets verdachts gevonden.

advertentie
advertentie