Film NLXL met kunstexpositie

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - In Cultuurhuis Doorn wordt op woensdag 22 mei een bijeenkomst gehouden rond kunst, landschap en natuur.

Vanaf 19.30 uur is er een ontmoeting met een aantal kunstenaars die deelnemen aan de groepsexpositie Kunst: overal op de Heuvelrug die in Cultuurhuis Doorn te bezichtigen is van 16 mei tot en met 1 juni.

Vanaf 20.15 wordt de film NLXL vertoond. Deze film toont beelden van Nederland op een wit doek en vormen een krachtig en meeslepend geheel met de gecomponeerde muziek. Het kunstboek 'NLXL' van fotograaf Karel Tomeï toont vanuit de lucht genomen foto's die op unieke wijze sporen laten zien van mens en natuur in het Nederlandse landschap. Componist Jeroen en Sandra van Veen liet zich inspireren door de ritmiek in deze beelden en vertaalde deze naar een compositie die de foto's op krachtige wijze ondersteunt en versterkt. Een recensent noemde het werk al 'De Nederlandse versie van Koyaanisqatsi'. De muziek wordt niet live gespeeld bij de film.

Programma: 19.30 uur: Ontmoeting kunstenaars groepsexpositie Kunst, overal op de Heuvelrug; 20.15 uur: filmvertoning NLXL (€ 6,-). Cultuurhuis Doorn , Kerkplein 2. Informatie en kaarten: www.cultuurhuizenheuvelrug.nl of bijde VVV, bibliotheek en Readshop in Doorn.

advertentie
advertentie