Zoektocht naar vermiste jongens in Doorn gestaakt

8 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De politie is gisterenavond in de bossen rond Doorn een zoekactie gestart naar aanleiding van een vermissing van twee jongetjes uit Zeist, Julian van 7 en Rubin van 9 jaar oud. Politiehelikopter, het Korps Mariniers en speurhonden hielpen mee met de zoekactie. De zoektocht heeft tot ongeveer 2.00 uur vannacht geduurd, maar heeft niets opgeleverd. De zoektocht in de Doornse bossen is dan ook gestaakt. Een onderzoeksteam zoekt naar mogelijke andere verblijfplekken van de jongens. Er is afgelopen nacht een Amber Alert uitgegeven voor de vermiste broertjes.

De vader van de jongens is maandag dood aangetroffen in het recreatiegebied het Doornse Gat. Einde van de middag werd bekend dat de kinderen bij hun vader zouden moeten zijn.

Signalement

De jongens luisteren naar de namen Rubin (9) en Julian (7). Rubin is 150/160 meter lang, heeft een mager postuur en een litteken in de wenkbrauw boven zijn rechteroog. Hij heeft donkerblond haar met slag erin. Julian is 140/150 meter lang, heeft een normaal postuur, sproeten in het gezicht en een litteken op zijn neus. Hij heeft donkerblond stijl haar.

De politie is daarnaast op zoek naar mensen die de auto waar de vader in reed hebben gezien. De blauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV is al terecht, maar de politie hoopt dat mensen de auto maandag of dinsdag nog ergens zijn tegengekomen.

Getuigen die de jongens hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met politie Midden Nederland via het nummer 0900 8844. De jongens zijn 6 mei rond 20.00 uur voor het laatst gezien.

advertentie
advertentie