World Fairtrade Day bij de Wereldwinkel

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - In het komende weekeinde vindt op zaterdag 11 mei de internationale World Fair Trade Day plaats, gevolgd door Moederdag op zondag 12 mei. Twee dagen die zijn ingegeven door waardering voor een ander en dus ideaal te combineren. Wereldwinkel Doorn doet dat in de vorm van een fraai Moederdaggeschenk dat ook de makers ervan in het zonnetje zet.

Fairtrade is een bewuste keuze. Het probeert te bewerkstelligen dat boeren en ambachtslieden een eerlijke prijs krijgen, werknemers goed worden behandeld en kinderen naar school kunnen.

De Wereldwinkel combineert deze aandacht voor eerlijke handel met aandacht voor Moederdag door de verkoop van een exclusieve geschenkdoos kruidenthee vol bijzondere smaken en geuren. Vier theesoorten - Warming, Purity, Refreshing, Relaxing - verrijkt met verschillende kruiden zijn samengebracht in een sfeervolle cadeaudoos die iedere moeder een goed gevoel zal geven. Alle varianten zijn bovendien 100 procent biologisch.

In dit cadeau komen de producten helemaal tot hun recht. De boeren verkopen hun hoge kwaliteit thee onder eerlijke voorwaarden. Theeplukkers in Zuid-Afrika bijvoorbeeld, beheren nu hun eigen rooibosboerderij. Zij delen in de winst en maken aanspraak op de fairtrade ontwikkelingspremie. Alle aangesloten boeren ontvangen bovendien een huishoudbonus in de vorm van een pakket levensmiddelen. Wie dat weet, drinkt deze thee met extra veel plezier.

advertentie
advertentie