Expositie Kunstgilde Utrechtse Heuvelrug

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het Kunstgilde Utrechtse Heuvelrug startte in 2010 het project ,,Ontmoetingen met getuigen van het Verleden'' als bijdrage aan 300 jaar Vrede van Utrecht. Meer dan 50 leden van het Kunstgilde hebben de afgelopen drie jaar monumenten en landschappen in zuidoost Utrecht van driehonderd jaar en ouder in beeld gebracht. Monumenten zijn hier ruim op te vatten: Het kunnen ook brieven, afbeeldingen, verhalen en gebruiksvoorwerpen zijn. De kunstwerken zijn van 24 mei tot en met 16 juni te bezichtigen in een grote overzichtstentoonstelling in het Stam-complex aan de Middelweg 42 in Leersum. Aangezien een groot deel van de kunstwerken een landschappelijk karakter heeft maakt deze expositie ook deel uit van het Festival: Kunst overal op de Heuvelrug, dat van 16 mei tot en met 2 juni wordt gehouden.

Wethouder Tim Verhoef van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zal de feestelijke opening verrichten op vrijdag 24 mei om 6.00 uur. Ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht en deze expositie publiceert het Kunstgilde ook een boek genaamd ,,Ontmoetingen met getuigen van het Verleden'' waarin alle geëxposeerde werken zijn opgenomen. Wethouder Verhoef zal het eerste exemplaar worden aangeboden. Carolien Magnus, fluit, en Hans Maartens, gitaar, zorgen voor de muzikale omlijsting. De tentoonstelling is geopend op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag-zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Verdere informatie: www.kunstgildeheuvelrug.nl

Het boek ,,Ontmoetingen met getuigen van het verleden'' bevat, behalve een beschrijving van de tentoongestelde kunstwerken, ook een korte historische schets van zuidoost Utrecht en een chronologisch overzicht van het project. Deze unieke uitgave is te koop voor € 16,95 tijdens de expositie en de boekhandels in de regio.

Tijdens de expositie zijn er in het Stam-complex diverse workshops voor basisscholen die betrekking hebben op de geschiedenis van zuidoost Utrecht, het belang van vrede en natuur-beleving in verband met het Festival: Kunst overal op de Heuvelrug. Voor meer informatie hierover: sgijben@rbzout.nl (tel. 06-25003398)

advertentie
advertentie