Expositie Jaap van Dijke in Buitenlust

Nieuws

AMERONGEN - Jaap van Dijke exposeert tot 31 augustus in restaurant Buitenlust te Amerongen met recent fotowerk, waaronder zeven grote 75 x 75 cm. afdrukken op aluminium. Het werk is in hoofdzaak non-figuratief. Licht, lijnen, ritmiek of kleur zijn de elementen waardoor zijn afbeeldingen gestalte krijgen. Daarbij gaat het hem niet zo zeer om de getrouwe vastlegging van het voorwerp, dat is slechts de drager van de beeldelementen.

Vanuit de zichtbare werkelijkheid zoekt hij een zekere mate van vervreemding, waardoor het beeld een eigen dynamiek krijgt en de fantasie wil prikkelen. Fotografie is daarmee niet meer louter registrerend en reproducerend, maar creatief en producerend. Een logische volgende stap in zijn ontwikkeling is dan ook het maken van collages. Hierbij worden beelden uit het vele werk dat hij in de loop van de jaren heeft verzameld zodanig samengevoegd dat er een heel nieuwe beeldtaal ontstaat die een surrealistische sfeer oproept. Daarvan hangen er ook twee groot formaat afdrukken op aluminium, zoals ,,De Ruiter op de Wolken''.

Jaap van Dijke fotografeert al sinds zijn jeugd. De eerste ervaring deed hij op in de doka van de in Utrecht bekende Foto Abstede en hij volgde diverse opleidingen, o.a. bij de befaamde Leicaschool in Nijmegen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30