Nieuwe bordjes op parcours

2 mei 2013 om 00:00 Nieuws

Het zeskoppige gezin Amersfoort staat al voor de verschillende afstanden ingeschreven. Deze voorinschrijving kan via de website www.heuvelrugloop.nl tot en met 5 juni. ,,Daarna inschrijven of op de dag zelf kan ook, maar is duurder. Bovendien is het aantal betalende deelnemers maximaal 1000. Vol = vol”, licht Vermeer toe.

MAARN - Al voor het derde achtereenvolgende jaar zijn Erwin Amersfoort en Floris Vermeer voor de Heuvelrugloop actief in de Commissie Parcours. ,,Het is zeker geen ‘copy-paste’ elk jaar. Naast de route, houden we ons bezig met vergunning, bordjes, startnummers, chips en tijdregistratie, bekers en medailles.” Zaterdag 15 juni om 18.00 uur klinkt het eerste startschot en trekken de heren zelf ook hun hardloopschoenen aan.

door Monique José Timmermans

Elk jaar moet het een top-evenement worden voor het dorp. ,,In januari zorgen we dat de datum in de hardloopkalenders wordt opgenomen, wordt de vergunning aangevraagd en wordt de tijdregistratie op de finish met de chips voor de deelnemers gereserveerd. Sponsoring van de ondernemers is van essentieel belang om die opstart te kunnen doen.” Overbodig te zeggen dat de organisatoren van de loop dankbaar zijn voor die steun.

En dan zijn er altijd verbeterpunten om aan te werken. Zo zullen de routes dit jaar van nieuwe bordjes worden voorzien. ,,Na 7 jaar begonnen de oude wel erg sleets te worden. We laten ze nu met andere kleuren maken, zodat ze meer opvallen tegen de groene achtergrond van de omgeving. Verkeerd lopen kan dan bijna niet meer.”

Vorig jaar overkwam het de winnaar op de 21 km. Na een verkeerde afslag liep hij een deel van de 10 km route extra, voordat hij met de auto weer op de splitsing waar het mis ging werd afgezet. Desondanks kwam de Zweedse deelnemer als eerste over de finish.

Het deelnemersveld van de langste afstand bij de Heuvelrugloop kent soms internationale deelnemers, maar het grootste deel komt uit alle hoeken van Nederland. Erwin Amersfoort: ,,Het is een van de weinige lopen in de zomer, op een avond en in het weekend. Bovendien de enige met een heuvelachtig terrein in de Randstad. Dat trekt mensen uit het hele land. Hoe korter de afstand (10 of 4,2 km) hoe lokaler de deelnemers trouwens.”

Veel bekenden die langslopen is altijd leuk voor de vrijwilligers die langs de route assistentie verlenen. ,,Niet meelopen, betekent nog steeds wel meedoen”, moedigt Amersfoort aan. ,,We hebben de vrijwilligers hard nodig voor het bemannen van de inschrijftafels overdag, het posten langs de route tijdens de loop en uiteraard de opbouw en afbouw op en rond finish en 5Meiplein, waar het tot 23.00 uur gezellig blijft met muziek, hapjes en drankjes. Ook verkeersregelaars worden altijd ingezet, daarvoor is een certificaat vereist.” Opgeven als vrijwilliger kan via de website van de Heuvelrugloop.

De informatie op de website is verbeterd. ,,De hoogtemeters - 300 in de 21 km-loop - zijn toegevoegd en er volgt nog meer beeldmateriaal van onderweg.” Tenslotte worden in de laatste week de plekken voor de vrijwilligers en de bordjes bepaald, die op de laatste dag worden geplaatst.

www.heuvelrugloop.nl

advertentie
advertentie