Cantorij van Johanneskerk zoekt zangers

30 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De cantorij van de Johanneskerk is op zoek naar zangers. De voorkeur gaat uit naar alten, bassen en sopranen. In de Johanneskerk werkt de cantorij al geruime tijd mee aan de diensten. Dat zijn een aantal diensten op zondag en vieringen tijdens de kerkelijke hoogtijdagen zoals de Kerstnacht, Paaswake en de Gedachtenis zondag, totaal ongeveer tien diensten per jaar.

Naast de medewerking aan de diensten zingt het koor één per jaar op projectbasis. Meestal zingen ze een Choral Evensong. De volgende Evensong staat voor volgend voorjaar (maart en april) gepland.

Het repertoire is veelzijdig, liederen uit de traditie zoals Geneefse Psalmen in de zetting van Claude Goudimel, Engelse en Duitse gezangen, en ook eigentijdse liederen van onder andere Huub Oosterhuis, Antoine Oomen, Tom Lowenthal, Sytze de Vries, Willem Vogel en liederen uit Taize en de Iona Community.

Onder leiding van Wim Krist repeteren ze wekelijks op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Mocht je belangstelling hebben voor de cantorij of alleen voor het evensong project, neem dan contact met Hans Neecke, coördinator van de cantorij.

advertentie
advertentie