Digitaal tijdschrift voor kunstliefhebbers

Nieuws

MAARN - De lancering van de website ‘uit-je.com’ is voor Ank ter Kuile reden om een feestelijk cultureel programma aan te bieden op 11 en 12 september: BOS uit-je. Theater en muziek, beeldende kunst en lifestyle. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje in het bos.

door Monique José Timmermans

Tijdens het weekend zullen 11 kunstenaars hun werk laten zien of horen. ,,Van bijna elke galerie hoor je dat er weinig opkomst is. Dit concept heeft afgelopen jaren z’n kracht bewezen. Het is kleinschalig en persoonlijk.”

Kleinschaligheid en persoonlijkheid is ook het uitgangspunt van Uit-je.com. ,,Er is veel aanbod op het gebied van cultuur. Of het nu beeldende kunst of muziek of theater is, de kunstliefhebber verliest het overzicht en de kunstenmaker kan zich niet laten zien. Zo kwamen wij op het idee om een digitaal blad te maken met een intiem selectief overzicht van activiteiten, tips en wetenswaardigheden over kunst en cultuur van vrienden en kennissen: Uit-je bijzonder cultureel.” (www.uit-je.com).

Samen met Mara Jonker en Annelies Freling heb ik Uit-je opgezet. Wij selecteren bijzondere exposities of voorstellingen en brengen achtergrondinformatie in de vorm van een interview met de kunstenaar bijvoorbeeld. Alles komt aan de orde, per onderwerp met een eigen kleur: theater/film/muziek, beeldende kunst, literatuur, lifestyle. Met name gericht op de regio, alhoewel iets echt bijzonders verder weg ook aandacht krijgt. Mensen zijn immers mobiel.”

Er wordt een selectie gemaakt uit het aanbod. ,,Ken ik de mensen, kan ik het echt aanbevelen, is het origineel. En heel belangrijk zijn het kunstenaars die er echt met hart en ziel voor gaan. We zoeken kwaliteit en maken een intiem interactief blad voor kunstenmakers en kunstliefhebbers. Het is ambitieus, maar wel klein. De inhoud wordt aangedragen door een ieder die zich hiermee bezighoudt. De redactie maakt hier een selectie van. Tevens draagt de redactie eigen items aan.”

Tijdens de proefperiode van maart tot en met juli 2010 is elke maand een digitale nieuwsbrief rondgestuurd, naar schatting is de laatste door 3000 mensen ontvangen.

BOS uit-je bezoeken?

11 september 14.00-20.00 uur en

12 september 13.00.-17.00 uur.

Stameren 4 en 16 - www.uit-je.com

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 23 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30