Concertprogramma Andrieskerk bekend

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Waar beter dan in de vriendelijke, door de zomerzon extra verlichtte, ambiance van de Andrieskerk zelf, konden de plannen voor het nieuwe concertprogramma gepresenteerd worden? Dit was voor het eerst dat de Vrienden het programma als geheel naar buiten brachten. Dat bleek een goede beslissing, gelet op de vele belangstellenden die naar de toelichting en naar het vooroptreden van conservatoriumstudenten luisterden. Het Barokensemble, het Strijkorkest en de Zangklas van het Conservatorium treden in de concerten op. Ook vocale solisten verlenen hun medewerking. Een hoogtepunt daarbij zal ongetwijfeld zijn het Kerstconcert op 17 december waarin de (ook ver buiten Amerongen) bekende mezzo-sopraan Eva Kroon zal optreden.

AMERONGEN - Aan het einde van deze zomer heeft de Stichting Vrienden van de Andrieskerk extra zorg besteed aan de presentatie van de concertserie, op zes vrijdagavonden in het komende seizoen. De reden voor deze bijzondere aanpak is vooral de veelbelovende samenwerking met het Utrechts Conservatorium dat liefst zes muziekstijl periodes zal doen klinken.

door Manus van Gent

De projectleider van de Hogeschool voor Muziek (het conservatorium) , Clemens Rosmulder vertelde vol enthousiasme over de verschillende opleidingen en disciplines van de Hogeschool en over de onderlinge samenwerking van de derde- en vierdejaars studenten bij dit project. Hij vond het van groot belang dat de hogeschool, de studenten en de Andrieskerk elkaar op deze wijze op zo’n podium kunnen treffen. ,,Mijn talenten”, zo zei hij, ,,doen hiermee ervaring op met professioneel optreden en presteren, en de spanning van een reëel concert is leerzamer wellicht dan tien middagen repeteren.”

Hans Herremans, voorzitter van stichting SVKA, gaf een overzicht van het komende programma en de bedoelingen erachter, en deelde hij mee dat er nu ook abonnementen voor de hele cyclus te koop zijn. Hierna maakte hij galant ruimte voor drie jonge vrouwen die een welluidende voorproeve gaven uit de concerten.

De baten uit de concerten gaan naar de restauratie en het onderhoud van het Kerkgebouw.

u Meer informatie www.andrieskerk.nl. Een brochure is te krijgen via Liesbeth Kroon, tel. 0343 454763.

advertentie
advertentie