Jeugdkampioenen LTV verrassen

Nieuws

Maurits van der Velpen (16 jaar) uit Maarsbergen pakte verrassend de titel bij de jeugd tot en met 17 jaar. Hij wist zowel de nummer 1 als 2 van de plaatsingslijst te verslaan en won de finale met 7-6 en 6-4. ,,Maurits tennist al lang, maar heeft dit jaar echt geknokt om dit te bereiken.”, aldus de voorzitter van de jeugdcommissie Nicolette Baarda.

400 partijen en elke avond feest bij LTV Maarn MAARN - Traditioneel is het de laatste week van de zomervakantie tennis wat de klok slaat. Zo ook afgelopen week toen er gestreden is om het jeugdclubkampioenschap van LTV Maarn. Daarnaast is het feest naast de baan, met elke avond activiteiten voor basis- en middelbare scholieren.

door Monique José Timmermans

De als tweede geplaatste Bente Oorsprong (15 jaar) uit Maarn speelde goede partijen voordat zij de beker in ontvangst mocht nemen. Terwijl de favoriet van het toernooi al eerder was uitgeschakeld, overtuigde zij in de finale door met 6-1 en 7-5 te winnen. ,,Twee keer moest ik tegen hetzelfde meisje. Ik ken haar goed, omdat ik ook met haar train in Maarn en Doorn. Dat maakte de wedstrijden erg spannend”, vertelt Bente.

Meer wedstrijden

,,Er zijn afgelopen week zo’n 400 partijen gespeeld door ongeveer 150 kinderen. Door een andere indeling heeft iedereen meer wedstrijden gespeeld dan vorig jaar. Natuurlijk komen de jeugdleden voor het tennis, maar het gezelligheidsaspect met alle activiteiten georganiseerd door de actieve jeugdraad van de vereniging is minstens zo belangrijk”, vertelt Baarda, die de kar van het evenement trok. ,,De 15, 16 en 17-jarigen uit de raad krijgen zo ook ervaring met het organiseren van een toernooi.”

,,Opvallend is de sfeer bij het spel. Ervaren spelers helpen de nieuwelingen bijvoorbeeld met de telling. Of spelen een heel veld tegen een half veld.”

Het thema ‘wilde westen’ leende zich voor hilarische taferelen tijdens de playbackshow. De smokkelavond met het douanespel zorgde bij de basisscholieren voor spanning, terwijl de middelbare scholieren een gokje konden wagen in het casino tijdens de saloon avond. Ook het gezamenlijke eten is een succes geweest. Baarda: ,,Om een echte saloon sfeer te creëren hadden we binnen en buiten houtsnippers gestrooid. Maar dat gaf zoveel stof overal dat we het na twee dagen hebben opgeruimd.”

Toernooien

Het tennisseizoen bij LTV Maarn is zeker nog niet over. ,,Voor het weer in ere herstelde familietoernooi van aankomende zaterdag zijn inmiddels ruim 170 inschrijvingen binnen. Het belooft een groot feest te worden met ter afsluiting een barbecue.

Na het succes van vorig jaar wordt dit jaar voor de tweede keer het generation tennis georganiseerd. Een groep kinderen uit de tennisselectie (leeftijd 8-17 jaar) neemt het tegen elkaar op. Later op de dag zullen oudste selectiekinderen het opnemen tegen de beste spelers van de club. Tenslotte kan men tot 29 augustus nog inschrijven voor het senioren clubkampioenschap dat van 4 tot 12 september wordt gespeeld.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 11 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 12 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35