Persoonlijk betrokken reisadviseur

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

De stenen reisbureaus verdwijnen langzaam uit beeld. Ook in Leersum sluit half juli het gevestigde reisbureau. ,,Mensen zoeken en boeken tegenwoordig veel zelf op internet. De tijd heeft het traditionele reisbureau ingehaald.” Het was één van de redenen voor Minet om mobiel reisadviseur te worden. Daarnaast kent Minet door haar jarenlange ervaring op diverse reisbureaus haar weg in vakantieland maar al te goed. ,,Het leuke van wat ik doe, is dat ik mijn laptop en gidsen bij elkaar pak en naar de klant toe ga. De binding is daardoor groot en ook persoonlijker.” Minet werkt al 19 jaar lang in de reiswereld en is nu alweer acht jaar zelfstandig reisadviseur. Voordeel is dat zij als franchisenemer bij VakantieXperts niet gebonden is aan bepaalde reisorganisaties en dus alle mogelijkheden open liggen om een mooie vakantie voor haar klanten te zoeken en boeken. Ander voordeel van haar mobiele reisadviseurschap is dat ze het hele traject van de reis zelf kan afhandelen. ,,Op het reisbureau werken veel parttimers en daardoor krijgt een klant regelmatig te maken met verschillende medewerkers.”

LEERSUM - Van stacaravan in Drenthe tot een wereldreis, van losse vliegtickets tot een volledig verzorgde vakantie op vasteland of zee. Minet Dirksen weet er raad mee. De zelfstandig reisadviseur zoekt, vindt, adviseert en vergelijkt alle mogelijke reizen voor haar klanten. ,,Maar het allerbelangrijkst is goed luisteren naar de wensen van de reiziger,” aldus Minet, die mobiel reisadviseur in Leersum is.

door Rose Carry Lokin

Op het moment heeft de Leersumse VakantieXpert het druk. Pakketjes met vliegtickets en reserveringen worden afgeleverd en mensen bellen voor een last minute reis. ,,Tegenwoordig is op vakantie gaan niet meer gebonden aan de vakantieperiodes van school. Mensen gaan het hele jaar door op reis. Periodes van pieken of dalen in de reiswereld bestaan eigenlijk niet meer.” Reizen is altijd Minets lust en leven geweest. Na het afronden van haar toeristische opleiding heeft zij slechts met één kort uitstapje op een financieel kantoor, onafgebroken in de reiswereld gewerkt. Veel landen kennen voor haar daarom geen geheimen. Gemiddeld reist ze drie keer per jaar af om een bestemming te bezoeken. ,,En ken ik een land, plaats of eiland niet, dan ga ik te raden bij een van mijn andere VakantieXperts collega’s.,,Ik merk dat klanten de persoonlijke benadering en de zekerheid dat alles goed geregeld is prettig vinden. En daar betalen ze niks extra’s voor.”

VakantieXperts Mobiel - Burg. Martenslaan 1, Leersum, tel 0343-454610 of 06 -53429349, www.vx.nl/mobiel/minet, m.dirksen@vx.nl

advertentie
advertentie