Geen chalets op Bonte Vlucht

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens het bestemmingsplan mogen er niet meer dan 86 vakantiewoningen op het vakantiepark staan. Als de 34 chalets er zouden komen, zou dat aantal flink overschreden worden en daarom weigerde de gemeente de bouwaanvraag van De Bonte Vlucht. De gemeenteraad besloot bovendien, op 14 januari van dit jaar, geen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen, die de bouw van de 34 chalets mogelijk zou moeten maken.

Bouwvergunning 34 vakantiehuisjes terecht geweigerd DOORN - Er komen definitief geen 34 nieuwe recreatiewoningen op vakantiepark De Bonte Vlucht. De Raad van State verklaarde in hoger beroep, dat De Bonte Vlucht had aangespannen, dat de gemeente de bouwvergunning terecht heeft geweigerd. Een overwinning voor de recreantenvereniging van het vakantiepark, die zich al jaren inzet om de bouwplannen tegen te gaan.

door Paul Nolens

De eigenaar van het Doornse vakantiepark, Lambertus Bergervoet van de overkoepelende organisatie Succesparken, probeerde voor de rechter aan te tonen dat hij op De Bonte Vlucht geen chalets, maar stacaravans wil bouwen. Volgens het geldende bestemmingsplan zou De Bonte Vlucht namelijk wél nieuwe stacaravans mogen plaatsen. De poging van Bergervoet om de chalets als stacaravans door te laten gaan, mislukte echter voor de Raad van State. De huisjes mogen dan wel wielen hebben, maar worden verder op dusdanige manier gebouwd dat ze als niets anders dan plaatsgebonden vakantiehuisjes kunnen worden aangemerkt, zo was het oordeel.

Het langslepende conflict is met deze uitspraak ten einde. Lucy Weber, voorzitter van de recreantenvereniging, is tevreden. ,,Deze uitspraak betekent definitief dat er geen recreanten hoeven te verdwijnen om plaats te maken voor een groot aantal vakantiechalets. Daar zijn we erg blij mee. Waar ik echter wel benieuwd naar ben, is wat er gaat gebeuren met de vele lege plekken die de eigenaar wilde gebruiken om zijn bouwplannen uit te voeren.”

Reageer op dit artikel:

www.nieuwsbladdekaap.nl :

advertentie
advertentie