De dahlia’s hebben dit jaar weer hoge kwaliteit

Nieuws

LEERSUM - Voorzitter Cees van Swieter sr. noemde de bloemenvergadering van maandag 9 augustus ‘de belangrijkste vergadering van het jaar’. Alle bouwers willen immers weten of de bloemen in de gewenste kleuren en aantallen beschikbaar zijn. ,,En dat zijn ze,’’ kon Aart Gijsbertse van de bloemencommissie volmondig bevestigen.

door Jan Meijer

,,Ik wist niet wat ik zag, toen we in Zundert gingen kijken. Na de extreme droogte en daarna de vele regenbuien, waren we toch met de nodige zorgen afgereisd, maar die zorgen bleken onnodig. Ze staan volop in de knoppen en volgende week zijn dat prachtige dahlia’s,’’ meldde Gijsbertse. De bouwers, die in totaal 1.200.000 dahlia’s bestelden konden opgelucht ademhalen.

De bouwers kunnen nog eens extra hun best gaan doen omdat Hans Charvat sr. – als corsobestuurder van het eerste uur al meer dan 30 jaar betrokken – een nieuwe prijs beschikbaar stelt. ,,Hij kwam op dat idee, tijdens gesprekken met de Historische vereniging om aandacht te besteden aan de geschiedenis van het corso in hun blad HOETWAS,’’ vertelde Van Swieten. Omdat de wisselbeker voor de beste eigenbouwwagen definitief in het bezit van Crescendo is gekomen, stelt mevrouw Putman een nieuwe beker beschikbaar.

De jurering wordt aangepast. Elk jurylid geeft maximaal tien extra punten tijdens de eerste rondgang voor de algemene indruk. Dat wordt extra spannend voor de puntentellers om aan het begin van de tweede ronde de eerste prijs te kunnen bekendmaken. Ook in het ‘randgebeuren’ zijn er enkele nieuwtjes. De Binder gaat zaterdagavond om 21.00 uur open. Vanuit die locatie is er een prachtig zicht op het vuurwerk dat om 22.00 uur begint. Op zondag zal er rond het Kerkplein een kleine braderie zijn. Enkele standhouders wilden daar graag aan meewerken. Ook penningmeester Kan Fontijn was tevreden. Naast Albert Heijn als hoofdsponsor wordt in ruime mate door andere sponsoren bijgedragen. ,,Met 8.000 betalende bezoekers draaien we quitte. Als er nog wat meer Leersumers zich aanmelden bij de Vrienden van het Corso, ben ik helemaal tevreden.’’ Bloemenkoningin Miranda Schuilenburg wenste alle deelnemers aan de 58-ste ‘ontmoeting met de dahlia’ een topfeestje toe.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 15 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04