Onderzoek nieuwe indeling Cultuurhuis

29 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Een deel van de activiteiten van de welzijnsstichting zal in het Cultuurhuis blijven. De ‘backoffice’ van Welnúh verkast waarschijnlijk naar de Kampwegkerk. De ruimte die in het Cultuurhuis vrijkomt, is bedoeld om een jongerenruimte te realiseren. Voor het uitvoeren van deze plannen is €350.000,- vrijgemaakt. De jongeren zullen echter waarschijnlijk niet de volledige ruimte in gaan vullen. Volgens de plannen zal er een ruimte van ongeveer 80 vierkante meter overblijven. Voor deze restruimte is nog geen invulling gevonden. Hierover wil het college met de commissie Samenleving in september van gedachten wisselen.

Verhuizing Welnúh zorgt voor vrije ruimte DOORN - Nu Welnúh, in samenspraak met de gemeente, het huurcontract in het Cultuurhuis heeft opgezegd, wordt de weg vrijgemaakt om het Doornse jongerenhonk naar het Cultuurhuis te verhuizen. Hoe de vrijkomende ruimte ingevuld gaat worden, is echter nog allerminst zeker. Het college van B&W gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor een nieuwe indeling van het Doornse Cultuurhuis.

door Paul Nolens

Als mogelijke invulling van de vrije ruimte wordt een aantal opties genoemd. Het college oppert de mogelijkheid om een groter deel van het ambtenarenapparaat onder te brengen in het Cultuurhuis. Het oude gemeentehuis van Maarn, waar nu ongeveer dertig ambtenaren werkzaam zijn, zou dan gesloten kunnen worden. Ook de uitbreiding van de Heuvelrug Muziekschool is volgens het college een optie. Een grotere jongerenruimte, maar met een ‘multifunctioneel karakter’ behoort ook tot de mogelijkheden. Tot slot zegt het college zelfs de hele verhuizing van de jongeren naar het Cultuurhuis te willen heroverwegen. ,,Huisvesting van de jongerenruimte op een andere plek in het Cultuurhuis of op een geheel andere locatie die een minder hoge investering vraagt dan het nu gereserveerde bedrag”, noemt het college in zijn brief aan de raad als een mogelijkheid.

Omdat Welnúh het Cultuurhuis niet voor maart 2011 verlaat, is er volgens het college voldoende tijd om de mogelijkheden te onderzoeken en te bespreken met de raad. Mocht de ruimte van 80 vierkante meter niet direct ingevuld kunnen worden, dan loopt de gemeente ruim €12.000,- huuropbrengsten per jaar mis.

advertentie
advertentie