Vertrouwde sfeer in nieuwe winkel van Joli

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Groepen artikelen - delicatessen, kindercadeaus, aardewerk, etc. - hebben een eigen hoek of kast in de winkel gekregen en daarnaast is er de mogelijkheid binnen of buiten een kopje koffie of thee te drinken.

MAARN - De vorderingen zijn de afgelopen weken op de voet gevolgd, zaterdag was de grote dag. Om 11.00 uur opende Joli de nieuwe winkel in het centrum. De ‘oh’s en ah’s waren niet van de lucht. De sfeer is gebleven, maar in de grotere ruimte komen de cadeauartikelen en delicatessen nog beter tot z’n recht.

door: Monique José Timmermans

,,Volgens mij zijn er honderden mensen geweest.”, vertellen de enthousiaste eigenaressen Joke Kalsbeek en Annelies Schipper. ,,We wisten niet precies wat we konden verwachten, deze aanloop heeft ons gewoon overweldigd. Om 11.00 uur zijn we achter de toonbank gaan staan en om 18.00 uur kwamen we erachter vandaan. Al die tijd hebben we cadeautjes ingepakt.”

Uiteraard vielen met het warme weer de ijsjes van de ingehuurde ijskar bij de kinderen in de smaak. Daarnaast deed iedereen zich tegoed aan een proeverij van hapjes uit het assortiment delicatessen dat Joli aanbiedt.

Maar het zijn natuurlijk vooral de cadeauartikelen waar Joli bekend om is. ,,Normaal moest je als je een cadeautje nodig had echt bedenken dat je naar Joli ging. Nu loop je in je dagelijkse boodschappenrondje gewoon langs.”, aldus een van de klanten die de juffen van haar kinderen gaat verrassen met een leuke standaard voor waxinelichtjes. Ieder cadeautje wordt met zorg ingepakt - en is daarmee een feest om te geven - en intussen is er ruim de tijd om een praatje te maken.

,,We merken ook aan de klanten dat ze op momenten dat we dicht zijn de etalage al bestudeerd hebben. Zo kwam er iemand binnen die al drie dagen langs een groot windlicht in de etalage liep en nu de verleiding niet meer kon weerstaan, ‘Ik koop hem toch’ riep ze.”

De voorbode is goed voor de eigenaressen. De hele zomer blijft Joli open op de normale openingstijden: dinsdag-vrijdag 09.30-17.30 uur en zaterdag van 09.30-17.00 uur. In september starten ook weer vele interessante workshops. ,,Het is heerlijk dat we hiervoor nu een aparte ruimte direct naast de winkel hebben.”

u www.jolicadeau.nl.

advertentie
advertentie