Zorgen over afsluiting Molenweg

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Tijdens de raadsvergadering van vorige week zei VVD’er Peter van der Zee dat zijn partij zeker niet wil dat de Molenweg aan de zijde van het nieuwe kantoor afgesloten wordt. ,,Wij willen iedereen nu alvast waarschuwen voor deze mogelijkheid. Voor ons is het onacceptabel als de Molenweg doodlopend wordt.”

VVD wil geen doodlopende Molenweg DOORN - De VVD is bezorgd over de verkeerssituatie op de Molenweg, als het nieuwe gemeentekantoor er eenmaal staat.

door Paul Nolens

Nu de plannen voor het nieuwe gemeentekantoor steeds meer vorm beginnen te krijgen, worden de gevolgen voor de omgeving steeds duidelijker. Van der Zee: ,,Zoals de plannen er nu uitzien lijkt het afsluiten van de Molenweg, aan de zijde van het Raadhuisplein, een optie. Dat willen wij voorkomen. Aan de Molenweg zit het Rosarium. Als er in het weekend veel bezoekers zijn dan worden er veel auto’s langs de kant van de weg geparkeerd. Geen probleem, want de auto’s kunnen als ze weer weggaan gewoon rechtdoor rijden. Als de Molenweg wordt afgesloten betekent dat, dat auto’s moeten keren als ze weer vertrekken. Daar is het te krap voor. Dat gaat verkeerschaos opleveren.”

Voor de VVD is er maar één optie. Van der Zee: ,,De verkeerscirculatie moet daar gehandhaafd blijven. Nu is het plan om tussen het IJskelderbos en het gemeentekantoor parkeerruimte te creëren. Misschien is het een beter idee als daar een weg richting de Molenweg komt, desnoods een eenrichtingsweg.”

De bewoners van de Molenweg die mogelijk getroffen worden door een nieuwe verkeerssituatie, het Rosarium en de Harmonie, maken zich voorlopig nog weinig zorgen. Wilco Löwenstein, eigenaar van recreatiepark het Rosarium: ,,Vertrekkende bezoekers rijden altijd rechtdoor weg. Als de weg aan één kant wordt afgesloten moet er een mogelijkheid om te keren komen. Als er een draaipunt komt, vinden wij het prima. Maar wij vinden het ook het beste als het een doorgaande weg blijft. Het bemoeilijkt bijvoorbeeld ook de toegankelijkheid voor hulpdiensten. En voor onze trapkarren die daar rondrijden is het ook niet handig als het druk wordt met omkerend verkeer.”

Voor de koninklijke Harmonie is een eventuele wegafsluiting vooral lastig voor de wagens die het oud papier bij het verenigingsgebouw op komen halen. Secretaris Marijn van Trier wacht de plannen af, voordat hij zich zorgen gaat maken. ,,Als er plannen worden gemaakt dan zullen wij dat zeker te horen krijgen. Er is voorlopig nog niets aan de hand.”

advertentie
advertentie