Vereniging Lis Hartel viert 40-jarig jubileum

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Al deze activiteiten zijn alleen voor mensen waarvan de verstandelijke en/of lichamelijke handicap zodanig is dat ze moeilijk bij andere maneges terecht kunnen. Sinds de oprichting zijn er in totaal circa 320.000 lesuren gegeven met telkens een bezetting van drie of vier ruiters. Momenteel werken er negentig vrijwilligers die ervoor zorgen dat de ruiters begeleiding krijgen tijdens de lesuren. De vereniging ontvangt geen enkele vorm van subsidie en is geheel afhankelijk van donaties, giften en andere vrijwillige financiële ondersteuning. Ook is er een paarden adoptieplan waarbij door het doen van een geldelijke bijdrage een paard geadopteerd kan worden. De onderhoudskosten van de paarden wordt hiermee voor een groot gedeelte gedekt. Van de zeventien paarden die de vereniging momenteel heeft zijn er inmiddels dertien op deze manier geadopteerd.

DOORN - In 1970 hebben een aantal vrijwilligers vereniging Lis Hartel opgericht met als doel aan gehandicapten een plezierige en bereikbare vorm van sport aan te bieden. Zo bieden zij paardrijles, mennen, buitenritten te paard, huifkartochten en ruiterkampen.

door Rob Verbraak

Om het jubileum te vieren was het afgelopen zaterdag groot feest bij Lis Hartel. Tachtig vrijwilligers zorgden ervoor dat 110 ruiters een onvergetelijke dag beleefden. Na een korte toespraak van de voorzitter van de vereniging, Alex Smit opende burgemeester Frits Naafs de viering van dit jubileum met het doorknippen van een lint binnengereden door twee ruiters, Daniëlle Roodenburg en Mary-Ann van Enter. De hele dag waren er allerlei activiteiten, spelletjes te paard, een uilenshow waarbij de uilen ook aangeraakt konden worden, een line dance demonstratie, er was een hoefsmid, de ruiters konden geschminkt worden en er was een parcours uitgezet met oud Hollandse spelletjes waarbij alle attributen door vrijwilligers gemaakt waren en de hoogste scores beloond werden met een leuke prijs. Ook kon er een tocht door de omgeving gemaakt worden met een koets. Aan alle activiteiten werd de hele dag door de ruiters enthousiast deelgenomen. Lis Hartel geeft zijn lessen in de manege gelegen op het terrein van Bartiméus, Oude Arnhemse Bovenweg 3 in Doorn.

u Informatie www.lishartel.nl

advertentie
advertentie