Beachvolleybal op Kerkplein

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Nadat de medewerkers van loonbedrijf Van Garderen en Job Beekhuis het zand hadden gestort en verspreid lag er een prachtig ‘kunststrand’ Daarna konden zaterdagmorgen om 7.00 uur Jeroen van Dijk en zijn helpers aan het werk. Het resultaat was dat de vier volleybalvelden lagen waarvan de netten tot aan het laatste punt strak stonden, en dat maak je weleens anders mee.

Hele zaterdag vol sport en gezelligheid LEERSUM - Het tweede beachvolleybalfestijn op het Leersumse Kerkplein is opnieuw een succes geworden. De 30 ploegen hebben hun uiterste best gedaan om uiteindelijk een zo goed mogelijke plaats in de uitslag te bereiken. Jeroen van Dijk en zijn medeorganisatoren zijn er opnieuw in geslaagd een sfeervol en sportief evenement op het Kerkplein te organiseren. Na de prijsuitreiking door Bloemenkoningin Miranda Schuilenburg werd er nog lang nagekaart bij de muzikale tonen van zanger Anton en DJ’s Nico, Nico en Egbert.

door Jan Meijer

Om 10.00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven voor de jeugd die tot 12.00 uur fanatiek hun wedstrijden afwerkten. Nadat de stofwolken weer waren gaan liggen stonden de prijzen klaar voor de spelers van ‘De Zandlolly’s’, Musketiers, ‘Het winnende team’ en ‘De Schatjes’. Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd door sponsor Het Leersums Laarsje op pannenkoeken en limonade.

Vanaf 13.30 uur konden de senioren aan de slag. Er was een splitsing gemaakt in de categorieën ‘volleyballers’ en ‘recreanten’ en daarmee was lang niet iedereen even gelukkig, maar uiteindelijk ging het om het plezier en dat was in alle wedstrijden overduidelijk zichtbaar.

De zestien recreantenploegen deden hun uiterste best om de winnaar van vorig jaar, HDS, buiten de prijzen te houden. Daar slaagden ze uitstekend in, want het erepodium werd gevormd door ‘De Fluffies’, ‘Nell Power’ en EJW & co 2 die hun eerste team maar net wisten voor te blijven.

De familie Hellinga moest onder de naam ‘De Brabander’ de vorig jaar behaalde titel verdedigen. Alle aanvallen werden afgeslagen, ook al waren de ‘Inglorious Bastards’ nog zo taai. Zij slaagden er als enige team in een gelijkspel te bevechten en dat leverde hun de derde plaats op. In de finale moesten de jonge ‘Mussen’ het afleggen tegen de ervaring van Elly, Joliska, Kees en Bob Hellinga, die werden bijgestaan door Elsbeth Ammerlaan. Als de spelers even de tijd hadden, konden zij nieuwe energie opdoen bij de catering door Het Leersums Laarsje, slagerij van Dijk en Peter’s vis. Niemand ging met lege handen naar huis, alle deelnemers kregen een aandenken, mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van Henk Loef.

Voor het entertainment buiten de velden was er een springkussen voor de jeugd en werd een berg ‘reservezand’ door de kleintjes volledig uitgegraven. Als klap op de vuurpijl hoefden de aanwezigen niets te missen van het WK voetbal. Mike Rutten had een groot Tv-scherm geplaatst waarop de drie wedstrijden uit Zuid-Afrika gevolgd konden worden. Maandagmorgen om 12.00 uur was het Kerkplein weer helemaal schoon.

advertentie
advertentie