'Tennisschool is uniek voor de omgeving'

Nieuws

Bogtstra, oud-Davis Cup captain, -bondscoach en -begeleider van veel Nederlandse toptennissers, loopt al lang met het idee rond: een eigen tennisschool. Samen met Tom Kempers zal hij deze droom in Doorn verwezenlijken. Vrouw Charlotte zal de exploitatie van het tenniscentrum op zich nemen. Het wordt volgens Bogtstra niet zomaar een tennisschool. ,,We leggen de lat hoog. We willen echt wat betekenen voor het Nederlandse toptennis. De binnenbanen zullen dezelfde kwaliteit hardcourt zijn als bij het Australian Open. De buitenbanen worden gravelbanen. Ook op innovatief gebied willen we ons laten gelden. Er komen verschillende camera’s rondom de banen te staan zodat we de (wedstrijd)trainingen op zowel technisch als tactisch vlak kunnen analyseren. De camera-apparatuur moet zo makkelijk te bedienen zijn dat ik het zelf kan doen”, vertelt Bogtstra enthousiast.

Topfaciliteiten ook beschikbaar voor recreanten DOORN - ,,Dit heeft een fantastische uitstraling voor de hele omgeving. Volgend jaar staat er een ongelofelijk mooi, gemoderniseerd tenniscentrum in Doorn.” Tjerk Bogtstra kan niet wachten tot hij aan de slag kan met zijn toptenniscentrum. Racketcentrum Woestduin ondergaat deze zomer een complete facelift. Met hypermoderne tennisbanen, een multifunctionele ruimte voor conditietrainingen en een ‘op tennis gerichte’ fitnessruimte zal Doorn een tennisschool met landelijke uitstraling gaan huisvesten.

De inwoner van Doorn heeft in zijn eigen woonplaats de perfecte locatie om zijn plannen in de praktijk te brengen gevonden. Bogtstra: ,,Ik wist dat racketcentrum Woestduin beschikbaar zou komen en nu dat zover is, zijn we direct ingestapt. Doorn is een ideale plek voor een dergelijke tennisschool. Het ligt centraal en de omgeving is rustig en bosrijk.”

Voor de 44-jarige inwoner van Doorn is dit het uitgelezen moment om deze langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. ,,Ik heb altijd met de nationale tennistop gewerkt. Dat betekent dat ik altijd bij de eindfase van tenniscarrières betrokken ben geweest. Daarbij heb ik jarenlang de hele wereld over gereisd voor het tennis. Nu is het tijd voor wat meer rust en vastigheid in mijn leven. Bovendien wil ik samen met Tom Kempers graag aan de basis van een tenniscarrière staan. Omdat we ons, behalve op tennisprofs, ook op de jeugd richten is een rustige omgeving essentieel. Als je als topsporter wilt slagen dan moet je je kunnen focussen, zonder te veel afleiding van je omgeving, dat kan hier. Misschien dat we in een later stadium talentvolle tennissers ook in gastgezinnen in de buurt kunnen plaatsen, als dat nodig is. Maar niet ieder kind heeft daar baat bij, dus dat zullen we per individueel geval moeten bekijken.”

De ‘Bogtstra en Kempers Tennis Academy’ zal zelf geen tennistalenten gaan ‘scouten’. Bogtstra: ,,Mensen moeten zichzelf aanmelden. Wij gaan met iedereen het gesprek aan en zullen met iedereen de baan op stappen om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. We gaan natuurlijk wel uit van een bepaald spel- en, vooral, ambitieniveau. De opleiding kost uiteraard geld, we zijn tenslotte een particuliere tennisschool. Er is vanuit de gemeente heel positief gereageerd toen we over onze plannen vertelden. Dit is natuurlijk uniek voor de omgeving en heeft een fantastische uitstraling.”

Volgens de voormalig coach van, onder meer, Jan Siemerink, Reamon Sluiter en Martin Verkerk, kunnen ook de recreatief tennissende Doornaars profiteren van de topfaciliteiten. ,,Buiten de uren dat wij er trainen, kunnen anderen de banen reserveren voor gebruik. Er zullen genoeg uren overblijven. Tennisschool TIN zal bijvoorbeeld ook gebruik gaan maken van de faciliteiten. Ook de Golfclub blijft gebruik maken van het clubhuis en de de kleedkamers, net als nu.”

In september zal de eerste fase van de verbouwing opgeleverd worden en kan Bogtstra al starten met de tennisopleiding. ,,De binnenfaciliteiten voor het tennis worden deze zomer helemaal in orde gemaakt. Dan kan er begonnen worden met tennissen. Ondertussen zal de rest, onder meer het horecagedeelte en een vergaderruimte, gerealiseerd worden. In de loop van het jaar worden de gravelbanen buiten aangelegd, waar we vanaf april 2011 op gaan tennissen. Over een jaar staat er een prachtig, gemoderniseerd tenniscentrum.”

Informatie: www.bktennis.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47