‘Prieeltje was ideale plek om liefje te ontmoeten’

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Zelf kent Corrie van de Vendel de verhalen over de romantiek in het prieeltje alleen van tante’s en andere bekenden. ,,Ons huis, de oude watertoren die in Doorn ook wel ‘de ruïne’ wordt genoemd, ligt middenin een voormalige Engelse landschapstuin. Een prachtige, romantische omgeving met een vijver en veel beelden. De meeste (jongere) Doornaars kennen het al niet meer. Tegenwoordig zijn er nog restanten van de vijver en beelden die er stonden te zien. Tot halverwege de jaren ‘50 was de toren onbewoond en was het hier erg rustig. De Doornse jongens en meiden die stiekem wilden afspreken hadden deze plek al snel ontdekt. Het prieeltje leende zich er blijkbaar goed voor”, lacht Van de Vendel. Het idee om een reünie bij het prieeltje in haar achtertuin te organiseren kwam onlangs bovendrijven bij Corrie. ,,De verhalen zijn natuurlijk leuk om te horen. Daarom dachten wij dat mensen het misschien leuk vinden om eens met een glimlach terug te kijken op deze vervlogen tijden. Deze omgeving zit vol met historie en daar is het prieeltje een klein onderdeel van. Een onderdeel van de historie waar we één middag bij stil willen staan. Tijdens de reünie zullen er lekkere hapjes en drankjes zijn en kunnen de mensen genieten van romantische jazzmuziek, gespeeld door Folie a deux. Misschien kan ik de geïnteresseerden ook wat meer vertellen over de historie rondom de ruïne. Maar de aanleiding om naar de reünie te komen moet duidelijk zijn: de ontmoetingen het prieeltje.”

DOORN - Verstopt in de bossen nabij Doorn, naast ‘de ruïne’, staat een prieeltje. Voor de Doornse jeugd in de jaren ‘50 een ideale plek om met hun liefje af te spreken. Althans, zo gaan de verhalen onder de oudere Doornaars. Voor de huidige bewoners van de ruïne aan de Postweg, Jack en Corrie van de Vendel, is deze dorpsmythe een reden om iets bijzonders op poten te zetten: een reünie voor mensen die in de vroege jaren ‘50 weleens stiekem vreeën in het prieeltje of die denken dat ze op deze plek verwekt zijn.

door Paul Nolens

Of er mensen zijn die op deze bijzondere bijeenkomst afkomen weet Van de Vendel niet. ,,Dat maakt ook niet uit. De voorpret is al erg leuk. Je moet toch iets leuks doen op zaterdag. Als ik nu aan de reünie denk, dan zie ik alleen maar glimlachende mensen voor me. Of het dan druk wordt, is niet belangrijk.”

u Vooraf opgeven is gewenst: 06-10502638. prieelreunie@kpnmail.nl

advertentie
advertentie