Ruim drie ton voor onderhoud wegen

Nieuws

HEUVELRUG - De winter van 2009-2010 betekende een flinke aanslag op de onderhoudstoestand van de wegen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vooral de afwisseling van neerslag, dooi en vorst bleek funest voor het wegennet. Het zorgt voor 'onvoorziene en onvermijdbare' kosten van 330.000 euro, zo blijkt uit de jaarrekening 2009.

In maart 2010 heeft de gemeente de vorstschade geïnventariseerd. Daaruit bleek dat er door afbrokkeling gaten in het wegdek zijn ontstaan en dat er sprake is van scheurvorming. Op korte termijn leveren de gaten in het wegdek volgens de gemeente het grootste risico op. De herstelkosten hiervan raamt de gemeente op 30.000 euro.

Herstel van de scheuren in het wegdek is volgens de gemeente iets minder acuut, maar moet in ieder geval plaatsvinden vóór het nieuwe winterseizoen. De verwachting is dat anders de scheurvorming in een volgende winter zal leiden tot ernstige en omvangrijke schades. Om de scheurvorming te herstellen heeft de gemeente een bedrag van 300.000 euro nodig. Waar nodig zullen markeringen opnieuw worden aangebracht.

Door het extreem winterweer zijn ook de kosten voor gladheidsbestrijding gestegen. Er moesten meer externe strooiploegen worden ingehuurd wat kostenverhogend heeft gewerkt. De extra kosten daarvan bedroegen 76.000 euro.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 20 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30