Amerongse kunstenaars openen deuren

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De atelierroute wordt dit jaar gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 juni van 12.00 tot 18.00 uur. De route loopt midden door het oude dorp waar zeven kunstenaars hun werk, ateliers, huizen en verrassende tuinen laten zien. De route wijst zich vanzelf door de roodblauwe schildersezels bij de deur.

door Manus van Gent

Elk jaar weer weten de actieve kunstenaars uit Amerongen een nieuwe, verrassende atelierroute uit te stippelen. Dit jaar wordt de route voor de tiende keer gehouden. Tijd voor een feestelijk accent.

Het thema is dit jaar ‘Demasqué’. De deelnemers en de kunstwerken zijn anders dan vorige jaren, maar afwisseling en kwaliteit voeren, net als voorgaande jaren, de boventoon. Er zijn zeven ateliers geopend. Met schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, glasobjecten en textiele kunst. In deze ateliers zijn nog tien andere kunstenaars te gast. Zodoende brengt de route veel variatie.

De organisatie van de atelierroute is in handen van Mariolene Fikkers die textiele kunst vervaardigt. Daarnaast is het werk van Arjan Kievit (schilderijen), Liesbeth Maas (decoratie kunst) en Elsebeth van Leeuwen (weefsels) te bewonderen.

Genietend van een hapje en drankje kunnen de bezoekers in een ongedwongen en openhartige sfeer in gesprek gaan met de kunstenaars. De ateliers liggen op nog geen honderd meter afstand van elkaar. Op zondagmiddag wijst een groep ‘gemaskerde’ troubadours zingend en spelend de weg naar de ateliers om zo het Demasqué thema te accentueren.

Informatie

De Brochure van Atelierroute 2010 is te vinden op www.ateliersamerongen.nl. Entree is gratis.

advertentie
advertentie