Workshops taarten decoreren bij ‘MarMar’

3 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Tijdens de workshop staat gezelligheid voorop: ,,Het is gewoon een leuke avond, maar”, zo zeggen de dames: ,,We bieden vooral ook kwaliteit. Zelf bakken wij een basistaart die door de deelnemers met een taartzaag horizontaal doorgesneden wordt en dan naar keuze gevuld kan worden met verse bavarois of banketbakkersroom. Vrijwel overal zie je als vulling alleen jam of botercrème. Daarmee onderscheiden wij ons, zeker de bavarois in seizoensgebonden smaken is uniek bij taartdecoratie.”

MAARN - ,,Taarten decoreren is inderdaad een trend”, zeggen Marga Bakkum en Marian Voorbij. ,,Maar in Maarn is ‘MarMar Taartdecoratie’ de eerste die nu workshops taart decoreren aanbiedt.” De eerste workshop heeft vorige week plaatsgevonden met enthousiaste reacties van de deelnemers: ,,De taart was niet alleen mooi, maar ook erg lekker.”

door Monique José Timmermans

De grondstoffen die gebruikt worden zijn van bakkerskwaliteit, ook het marsepein waarmee de taarten gedecoreerd worden. ,,We werken vervolgens met kleuren en mallen waarmee men zelf aan de slag gaat. De investering in die materialen maakt het thuis decoreren moeilijker, tenzij je uit de losse hand figuren uit marsepein gaat snijden.”

Tijdens zelf gevolgde workshops is de passie bij Marga en Marjan ontstaan. ,,Toen hebben we ook ervaren wat we wel en niet willen bij onze workshops, vooral ten aanzien van sfeer en werkwijze. De komende tijd zullen we ons nog verder ontwikkelen in de te gebruiken technieken. We richten ons dan op goed eetbare versieringen, niet die hele harde bloemetjes bijvoorbeeld.”

Voor Marjan is het voorbereiden en geven van de workshops een heerlijke ontspanning naast haar werk als oncologieverpleegkundige. De voormalige handenarbeidlerares Marga heeft het vak bijna met de paplepel ingegoten gekregen: ,,Mijn vader was banketbakker en ik stond er altijd naast om te kijken.”

Inschrijven voor een workshop kan via marmartaartdecoratie@hotmail.com en straks via de website, voor 10 en 24 juni zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Afspreken voor een groep - vriendinnenavond of bedrijfsuitje - kan op een datum in overleg. Na de zomervakantie komen er nieuwe data voor losse inschrijving, dan wordt de locatie de workshopruimte van Joli Cadeaux. In die winkel ligt ook een folder.

advertentie
advertentie