Zeven bankjes aan Let de Stigterpad

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Zeven bankjes langs de nieuw aangelegde trajectdelen van het Let de Stigterpad werden vorige week donderdagmiddag officieel in gebruik genomen.

door Kees de Kroon

Op de eerste echt mooie meidag met volop zon, nauwelijks wind had het tijdstip en de plaats van handeling niet beter gekozen kunnen worden. Tussen vele nog frisse groentinten van het ontluikende bos noemde de vice-voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de heer Jim van Notten het fietspad bijzonder. Zowel bestuurlijk als qua uitvoering. Het traject tussen Driebergen en Rhenen over de kam van de Heuvelrug maakt zoveel als mogelijk gebruik van bestaande fietspaden. Toch komt het op geen enkele landelijk verspreide fietsroutekaart voor en dat is ook zo bedoeld. Het fietspad is er voor de inwoners van de Heuvelrug en naaste omgeving. En dat die het weten te vinden bleek wel uit de regelmatig passerende fietsers. Die waren zonder meer enthousiast over banken die zij al gepasseerd waren. ,,Ja, zondag fietste ik hier ook en toen waren er al vier banken op rij bezet.”

Van Notten zag het plaatsen van de banken als een schakel in de gestage vervolmaking van het fietspad. ,,Vorig jaar hadden we de opening van de fietstunnel en het trajectdeel op het landgoed Prattenburg bij Elst. Ook in de volgende stap, de realisering van het trajectdeel tussen Doorn en de Sandenburgerlaan, zit nu positieve voortgang.” Spreker dankte de beide initiatiefnemers de auteur van ‘Tien Heuvelrugse Fietsroutes’ voor de organisatie en Kors Pater voor al het handwerk. Voor de banken is uitsluitend inheems hout uit het omringende bos gebruikt. Drie van de banken zijn geschonken door een rijwielspeciaalzaak en conferentiecentra.

advertentie
advertentie