Zonovergoten sportevenement voor Maarnse jeugd

Nieuws

Op deze zonovergoten dag waren eerst de hoogste klassen aan de beurt om hun krachten te meten op de verschillende onderdelen zoals duurloop, slalom en op het doel schieten zowel voor hockey als voetbal, korfbal en werpen met verschillende ballen. Alles twee aan twee tegelijk, zodat er een competitie-element werd toegevoegd. Verschillende ouders stonden met pen en papier klaar om de individuele scores te noteren.

MAARN - Het was tot in de wijde omtrek te horen, de kinderstemmen en fluitjes op het hockeyveld, vorige week. Alle leerlingen (groep 3-8) van basisschool De Ladder deden mee aan de jaarlijkse sportdag onder leiding van juf Marijke, de vakleerkracht lichamelijke opvoeding.

door Monique José Timmermans

Tijdens de finale liepen de winnaars van elk onderdeel hard tegen elkaar, met als troef in het deelnemersveld meester Niels van groep 8. Winnen van de meester is toch de ultime prestatie.

De middag was gereserveerd voor de jongere kinderen van de school. Zij kregen dezelfde sportactiviteiten te doen. Ieder groepje kinderen stond nu onder leiding van een leerling uit groep 8. Meester Niels: ,,Vorig jaar hebben de ouders ook ‘s middags geholpen, maar zoals het nu gaat is het zo leuk. Vanmorgen heeft groep 8 alles zelf ‘ondergaan’. Ze weten hoe de spelletjes werken, hoe het uitgelegd is en brengen dat nu over op hun jongere schoolgenootjes.”

Van de ervaringen kunnen de jongsten profiteren. ,,Vanmorgen zijn er links en rechts tips gegeven hoe je de beste score uit een spel kon halen, je ziet de grote kinderen nu hun best doen om dat ook aan de kleintjes uit te leggen. En werd er vanmorgen gewaarschuwd om een bal niet op op een bepaalde manier te gooien of om niet met een hockeystick te zwaaien, dan wordt die opmerking ook nu 1 op 1 doorgegeven.”

Nu de schoolvakantie in deze regio vroeg valt, zijn de laatste schoolweken na de meivakantie extra druk. Niet alleen de sportdag stond op het programma ook het eindejaarsfeest, de avondvierdaagse en de laatste schoolprojectviering vragen de aandacht. In een aantal klassen wordt nog de verjaardag van de juf of meester nog gevierd of staat er een excursie gepland. ,,En de leerboekjes gaan ook nog uit”, verzekert juf Henrike. ,,Maar dat horen ze liever niet.”

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 20 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30