Vinkenvocale toont veel talent met ‘Evita’

20 mei 2010 om 00:00 Nieuws

,,Er is meer dan alleen zangtalent nodig. Zo heeft een groepje dames de naaimachine gepakt en passende kleding gemaakt en zullen tijdens de pauze zelfgemaakte Spaanse hapjes geserveerd worden”, vertelt men enthousiast.

MAARN - ,,Petra heeft ons uitgedaagd.” De circa 30 koorleden van Vinkenvocale zijn unaniem in hun oordeel over begeleider Petra van de Snoek die met de keuze voor een bewerking van de musical Evita de lat hoog heeft gelegd. Op 29 mei kan het publiek vanaf 16.00 uur het resultaat zien tijdens de opvoering in De Kapel.

door Monique José Timmermans

Dit enthousiasme is bij iedereen gegroeid tijdens de repetitieperiode. ,,Het is veel moeilijker dan de West Side Story die we eerder hebben gedaan.” Koorlid Ineke voegt toe. ,,Aanvankelijk was ik sceptisch, mijn voorkeur ligt bij klassieke muziek. Dat ik iets moest leren wat me niet zo ligt, ervaar ik nu als een verrijking.”

Petra van de Snoek: ,,Het wordt een vrolijke en speelse uitvoering met voor de pauze Engelse en Spaanse liedjes en na de pauze de bewerking van Evita. Daarvoor hebben we zelfs een hele zaterdag buiten de choreografie geoefend. Verrassend is dat enkele koorleden ook een klein stukje musiceren. Mensen hoeven zeker geen statische voorstelling te verwachten, er wordt veel bewogen en bijna alles gaat uit het hoofd.”

Behalve op 29 mei in De Kapel, zijn er ook besloten - iets aangepaste - voorstellingen in Trompstaete Maarn en de Keizershof in Utrecht. ,,Graag willen we de voorstelling in het najaar nog vaker opvoeren. Er is veel tijd in de voorbereiding gaan zitten, we zijn sinds september al aan het oefenen.”

Inmiddels zijn de koorleden het oefenlokaal binnengekomen, zoals elke dinsdagavond. Een vrolijk gebabbel, bewonderen van ‘Evita’-kleding en accessoires en dan beginnen ademhalings- en stemoefeningen.

Kaartjes

Voor wie het resultaat van alle inspanningen wil bewonderen, de kaartverkoop voor de uitvoering is van start gegaan. ,,Bij de koorleden zelf en bij de DA drogist in Maarn zijn kaartjes te koop voor € 5,- (kinderen € 2,50). Dit is inclusief een drankje in de pauze en Spaanse hapjes. De aanvangstijd is 16.00 uur, einde 17.30 uur, locatie De Kapel aan de Kapelweg in Maarn.

advertentie
advertentie