Speelweek terug in Leersum

Nieuws

In 2004 nam Cor de Ridder het initiatief om ‘iets’ te organiseren voor kinderen in Leersum in de leeftijd 6 tot en met 12 jaar. Dat werd de speelweek. ,,In het begin kwamen er zo’n zeventig kinderen, maar we hebben ook wel eens 112 kinderen gehad’’, vertelt Jasper van Geijtenbeek. Hij werkt al vanaf het begin mee aan de speelweek, net als een groot deel van de overige vrijwilligers. ,,Het begon met de bouw van een huttendorp. Dit is ondertussen uitgebreid met verschillende sport- en spelactiviteiten zoals het een zeskamp en een bos- en avondsspel.

Sport, spel en natuurlijk hutten bouwen LEERSUM - De speelweek is weer terug. Na een jaar afwezigheid kunnen kinderen zich van maandag 5 juli tot en met donderdag 8 juli helemaal inleven in het thema ‘piraten’.

door Emma-Jane Tolenaar

Elk jaar is er een thema. Van Geijtenbeek: ,,Dit jaar is het thema ‘piraten’. De kinderen komen aan op een onbewoond eiland. Daar moeten ze van wrakhout een onderkomen bouwen en hun eigen piratenoutfit maken.”

De speelweek wordt georganiseerd door een vaste kern van vrijwilligers die wordt aangevuld met jaarlijkse aanmeldingen. Van Geijtenbeek vertelt: ,,Meestal zijn dit ouders van de kinderen, maar soms zijn het ook oud-deelnemers. Vanaf dertien jaar mogen de tieners zelf meehelpen. De kinderen die een paar jaar geleden zelf nog enthousiast hutten bouwden leiden nu een groepje kinderen.’’

Vorig jaar ging de speelweek niet door. ,,Het subsidiebeleid werd aangepast. We vielen onder de gemeente Leersum, maar nu onder de Welzijnszorg. Daardoor kwam alles een beetje laat op gang en besloten we de speelweek maar een jaar over te slaan. Dit jaar kan alles dankzij de hulp van het Bosbad doorgaan”, legt Van Geijtenbeek uit.

Ondertussen is de speelweek een fenomeen. ,,In januari komen de kinderen al naar me toe om te vragen of er weer een speelweek is.’’ Hij maakt zich dan ook niet druk over het aantal aanmeldingen: ,,We flyeren en hangen posters op, maar de kinderen komen wel”, besluit Van Geijtenbeek glimlachend.

u Inschrijven: dinsdag 11 mei voor kinderen waarvan de ouders meehelpen, dinsdag 18 mei voor alle andere kinderen. Beide avonden van 19.30 tot 20.30 uur bij de kassa van het Bosbad. Kosten: €20 bij inschrijving te betalen. De ouders worden verzocht om naam, adres, leeftijd, mobiel nummer, zwemdiploma`s en allergieën van het kind vooraf te noteren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28