Centrum Amerongen in Italiaanse sferen

3 mei 2010 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het Giro-peloton komt op 9 mei niet één, maar twee keer door Amerongen. De uitgelezen kans voor de lokale Italiaanse specialist, Il Sogno, om samen met Restaurant Buitenlust en Café De Tram groots uit te pakken. Jorg en Carolien Arends van Il Sogno spreken van een unieke kans. ,,Dit gebeurt nooit meer. We hebben direct toen we hoorden dat de Giro door Amerongen zou komen plannen gesmeed om groots uit te pakken.”

In het weekend van de Giro zal er een grote tent op de Laan komen te staan. In deze tent kan de wielerliefhebber genieten van Italiaanse hapjes, drankjes en muziek. Verder zijn er, onder meer, boeken over de Giro d’Italia te koop.

Niet alleen de tent op de Laan, tegenover het kasteel, zal volledig Italiaans ingericht worden, ook de Italiaanse winkel/galerie aan de Overstraat staat uiteraard in het teken van de Italiaanse wielerronde.

Zo wordt er op de zondag van de etappe om 12.00 uur een lezing gegeven. De lezing ‘101 jaar Giro in 30 minuten’ zal worden gehouden door Daniela Tasca.

Jorg legt uit wat deze ‘voorstelling’ inhoudt: ,,Het is een soort theater. Eerst wordt een verhaal over de Giro verteld en daarna wordt er een stukje theater gespeeld over ‘La Dama Bianca’, de geheime liefde van de Italiaanse wielerlegende Fausto Coppi.”

De liefhebber van Italiaanse kunst is ook in het Giro-weekend welkom bij Il Sogno. ,,Er zijn in onze winkel schilderijen te zien van Ellen Geerts. Zij exposeert landschapsschilderijden van de Italiaanse streek Veneto. Deze expositie zal gepaard gaan met een proeverij van hapjes en drankjes, ook met deze streek als thema. Op 9 mei is Ellen Geerts zelf aanwezig om haar schilderijen toe te lichten.” vertelt Carolien enthousiast.

Kortom: volop Italiaanse activiteit in het oude centrum van Amerongen.

advertentie
advertentie