Jeugdige fietsers geselecteerd

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

De zes deelnemende jongeren zijn geselecteerd uit een groep jongeren die zich hadden aangemeld voor deze tocht. Het is een initiatief van Sportuh, een sportief project vanuit de gemeente en PPIT jongerenplatform Utrechtse Heuvelrug. De totale organisatie is in handen van Hollandfit. Voordat de start plaats zal vinden gaan de deelnemers nog hard aan hun conditie werken met trainingen zowel binnen als buiten. De zes uitverkorenen zijn drie jongens: Eric de Graaf (16) uit Doorn, Hugo Smorenburg (16) uit Driebergen en Martijn Arts (15) uit Wijk bij Duurstede en drie meiden: Lisan van Lunteren (18) uit Doorn, Joyce Touw (15) uit Amerongen en Dominique Fürst (15) uit Amerongen.

Drie jongens en drie meiden gaan fietsen vanuit Italië HEUVELRUG - Om sporten en beweging onder de aandacht van de jeugd te brengen fietsen zes jongeren in zes etappes van het Italiaanse Verona naar Amerongen een afstand van bijna 1400 kilometer. Op 9 mei de dag dat de wielerronde De Giro de Utrechtse Heuvelrug aan zal doen is de finish in Amerongen gepland.

door Rob Verbraak

27 April worden de fietsen waar op gereden gaat worden pasklaar gemaakt en kan er mee proef gereden gaan worden. Op 3 mei om 6.00 uur is het vertrek gepland vanuit Driebergen, met een aantal auto’s gaat het dan richting Verona. Na een overnachting in Luzern is de aankomst in Verona gepland op 4 mei rond 13.00 uur. De Italiaanse vlag zal dan officieel overhandigd worden en deze zal mee gaan naar Amerongen. Om 14.00 uur is dan de start van de eerste etappe van 149 kilometer.

De deelnemers zijn verdeeld in drie groepen van twee, waarbij telkens een groep op de fiets zal zitten. Om de acht uur uur wordt er gewisseld en gaat de volgende groep fietsen. Op de eerste dag wordt er maar door een groep gereden, de anderen gaan dan vast vooruit naar de plaats waar overnacht zal worden om de meegenomen tenten vast op te zetten. De andere dagen wordt er telkens om 5.00 uur gestart en wordt er dan zestien uur gefietst door twee groepen. De groep die die dag dan vrij is zorgt ervoor dat het bivak in de diverse aankomstplaatsen gereed is. Tijdens het fietsen worden de fietsers begeleid door volgauto’s bemand door de teamcaptain en door een technicus voor fietstechnisch onderhoud. Ook gaat er een masseur mee die er voor zal zorgen dat in de diverse aankomstplaatsen de spieren goed gemasseerd zullen worden.

,,Toen ik hoorde van dit initiatief heb ik me direct opgegeven om mee te gaan. De komende weken ga ik nog hard trainen want de tocht zal best wel zwaar zijn er moeten toch een groot aantal bergen bedwongen worden. Mijn ouders staan helemaal achter dit initiatief”, zijn enkele uitspraken van de deelnemers tijdens een bijeenkomst vorige week waar ook de ouders bij aanwezig waren. ,,We zijn nu druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Het routeboek zijn we nu aan het uitwerken samen met de ANWB. Het draaiboek is voor zowel de deelnemers als de thuisblijvers. Overleg met de gemeente Utrechtse Heuvelrug is nog gaande over de route van de laatste kilometers van deze tocht”, aldus Anouk van de Velde, van Hollandfit.

advertentie
advertentie