1-0 Rick Andeweg, 2-0 Remco van Hasselt, 2-1 Zwaluwen, 3-1 Rick Andeweg.

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Doornse vierdeklasser DEV deed goede zaken. In de confrontatie tegen naaste concurrent Zwaluwen Utrecht won de ploeg van trainer Michel van Aken met 3-1. In de derde minuut was het al raak voor DEV. Rick Anderweg lobde fraai de 1-0 binnen.

In de veertiende minuut werd Andeweg binnen de zestien onderuit gehaald en schoot Remco van Hasselt de toegekende strafschop netjes binnen (2-0). Vervolgens zakte de thuisploeg wat terug en kreeg tot overmaat van ramp kort voor rust een penalty tegen waar vervolgens Zwaluwen Utrecht dankbaar gebruik van maakte en de aansluitingstreffer produceerde (2-1). Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft waren de gasten uit Utrecht nauwelijks meer gevaarlijk. Maar met de vele kansen die DEV vervolgens kreeg, ging de ploeg slordig om waardoor lange tijd de benauwde 2-1 voorsprong op het scorebord bleef staan. Het was dan ook bevrijdend te noemen dat Rick Andeweg in de 75ste minuut de voorsprong kon uitbreiden naar 3-1.

Een verdiende overwinning voor Doorn, dat een plaatsje steeg op de ladder.